Το ρωσικό προξενείο Θεσσαλονίκης για την ένταση με δημοσιογράφους στην Τούμπα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε έξω από το γήπεδο της Τούμπας πριν την έναρξη του χθεσινού (8/8) αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε ότι προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε Ρώσους δημοσιογράφους και οπαδούς του ΠΑΟΚ, όμως με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ το συμβάν έληξε δίχως να πάρει έκταση (δείτε ΕΔΩ).

Οι Ρώσοι απεσταλμένοι, βέβαια, έγραψαν σε ΜΜΕ για το μικρής έκτασης επεισόδιο και το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε για το θέμα διαψεύδοντας όσα μετέδωσαν.

“Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί την κατάσταση και είναι σε συνεχή επαφή με την ελληνική Αστυνομία. Μέχρι τώρα, το Γενικό Προξενείο δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη σελίδα ενημέρωσης στο Facebook το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και διενεργεί έρευνα διπλωματικό τμήμα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.