Η ειδική εκκαθάριση της ΠΑΕ Ηρακλής του Παπαθανασάκη έλαβε τέλος οριστικά και αμετάκλητα.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ολοκλήρωσε και τυπικά αυτό το σημαντικό προαπαιτούμενο και προχωράει, πλέον, στο επόμενο βήμα που είναι η σύσταση της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, αμέσως μετά την κατάρτιση του σχετικού καταστατικού της νέας "κυανόλευκης" εταιρείας.

Ο Ειδικός Συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Αλέξης Αδαμίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ Ηρακλής η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας. Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για τη νομοθετική ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία επεκτείνεται και για τις ΠΑΕ και ΚΑΕ: "Είναι η ρύθμιση που ίσχυε για οφειλές επιχειρηματιών και εταιρειών και με σχετική πρωτοβουλία του Βασιλειάδη, υπάγονται, πλέον, και οι ΠΑΕ και ΚΑΕ. Είναι μια ρύθμιση που αφορά μόνο χρέη προς ΙΚΑ, εφορία, όχι χρέη προς επαγγελματίες αθλητές. Προσπαθούμε να κάνουμε μια διευκόλυνση στις ΠΑΕ και ΚΑΕ, σε ό,τι αφορά τα χρέη προς το δημόσιο, χωρίς να χαρίζεται ούτε ένα ευρώ. Η εξωδικαστική διαδικασία υπαγωγής αφορά όλους τις επιχειρηματίες, ισχύει εδώ και έναν χρόνο, απλά τώρα επεκτείνεται. Υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των οφειλών προς το δημόσιο, αρκεί να υπάρχει ρύθμιση και να είναι συνεπής ο οφειλέτης. Στόχος μας είναι την κακοδιαχείριση κάποιων προσώπων να μην την πληρώνουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ, χωρίς, βεβαίως, να χαρίζεται οτιδήποτε επιπλέον σε σχέση με τις υπόλοιπους επιχειρηματίες".

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: "Μίλησα με τον υπουργό εμπορίου και έμαθα ότι σήμερα θα δημοσιευθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ του Παπαθανασάκη ώστε να ανοίξει ο νόμος για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ. Δεν χαρίζονται τα χρέη. Προσωποποιούνται στα φυσικά πρόσωπα, μέλη του δ.σ., πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο, μεγαλομέτοχο. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον τους και διερευνώνται τα προσωπικά τους στοιχεία στον Καναδά, για να γνωρίζει ο κόσμος. Δυστυχώς, όμως, βάσει του νόμου η νέα ΠΑΕ θα αναλάβει και οφειλές".

Για το πώς μπορεί να προστατευθεί μια αθλητική ανώνυμη εταιρεία από φαινόμενα κακοδιαχείρισης: "Προσπαθούμε να βρούμε κάποια μέσα ώστε να αποφεύγεται αυτή η μεταφορά χρεών κακοδιαχείρισης. Μια ΠΑΕ και μια ΚΑΕ είναι ένα αθλητικό σωματείο, όχι απλά εταιρεία. Μελετούμε το καθεστώς σε άλλες χώρες που οι ομάδες δεν είναι ανώνυμες εταιρείες αλλά αθλητικά σωματεία. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, όμως, κάτι έχουμε στα σκαριά και γι’ αυτό".