Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή του στους "κυανόλευκους" και έστειλε το δικό του μήνυμα συσπείρωσης προς όλο τον οργανισμό του "Γηραιού".

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: «Θέλω όλοι στην ομάδα να νιώθουν την ίδια αρρώστια με την επιτυχία, που αισθάνομαι και εγώ. Μπορεί όλοι να την θεωρούν δεδομένη την επιτυχία, αλλά η προσπάθεια είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Δεν έρχεται με γαρύφαλλα και αγάπη. Απαιτεί συσπείρωση και σκληρή δουλειά. Κανείς δεν περισσεύει. Θα πρέπει και εμείς οι απ’ έξω από την ομάδα να δίνουμε το 100% και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα αντάξιο της ιστορίας του Ηρακλή.

Δεν αρκεί μια καλή παρέα ανθρώπων, όπως αυτή, που έκανε το θαύμα της ανόδου την περασμένη χρονιά. Η επόμενη μέρα είναι πολύ πιο δύσκολη. Χρειάζεται τρέλα και γυάλισμα ματιού, χρειάζεται να πεθάνουμε για τον στόχο μας. Όποιος δεν τα έχει αυτά δεν θα είναι μαζί μας. Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και καθημερινά εξελίσσονται. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο μας να αισθανθεί περήφανος και θα το πετύχουμε αν δεν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας δεύτερες σκέψεις, με πολλή αξιοπρέπεια και προσήλωση στον στόχο.

Έχω πραγματοποιήσει προφορικές συμφωνίες με αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Δεν θα αναφέρω ονόματα και θέλω να ευχαριστήσω κάποια παιδιά, τα οποία, ενώ είχαν προτάσεις, περίμεναν να βρεθώ εγώ σε ομάδα για να συνεργαστούν μαζί μου. Τα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ θα αξιολογηθούν και όχι ελαφρά τη καρδία. Θα γίνει με πολλή περίσκεψη.

Το μέγεθος του Συλλόγου απαιτεί μεγάλη συμπαράσταση από πλευράς κόσμου στο θέμα των διαρκείας. Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι. Το αξίζει η ομάδα και η προσπάθεια που γίνεται. Και στην προηγούμενη θητεία η θετική ενέργεια μας οδήγησε στο στόχο με μαγικό και απίστευτο τρόπο, αν και τα παιδιά τότε ήταν πιο νεαρά και άπειρα. Θετική ενέργεια και συμπαράσταση από όλους χρειαζόμαστε.

Για την ασφάλεια της προσπάθειας της ομάδας για τον επόμενο μήνα θα αποφύγω κάθε δημόσια τοποθέτηση. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα είναι διαφορετική. Έχουμε μπροστά μας πολλά και μεγάλα προβλήματα να επιλύσουμε. Αν καταφέρνουμε κάθε μέρα να λύνουμε και από ένα θα είναι εξαιρετικό. Να πείσουμε ο ένας τον άλλο ότι αξίζει συμπαράστασης αυτή η προσπάθεια και να φτάσουμε εκεί που πρέπει και μας αξίζει».

Για την αγάπη του κόσμου προς εκείνον: «Αμοιβαία τα αισθήματα. Εισπράττω έντονα αυτήν την αγάπη των φιλάθλων του Ηρακλή. Με κάνει να μπορώ να εργάζομαι ακόμη πιο αποτελεσματικά. Θέλω την αγάπη τους και στα δύσκολα και θεωρώ ότι θα την έχουμε. Τους ευχαριστώ ειλικρινά».

Για τη συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας: «Είμαι άνθρωπος, ο οποίος, αν του αρέσει μια συνεργασία την προχωράει και δεν αλλάζει τίποτε. Αν όχι, την τελειώνω αμέσως. Το θέμα είναι να ταιριάξει η φιλοσοφία μας και όλα αυτά πάντοτε με κριτήριο το καλό της ομάδας και την επίτευξη του στόχου».

Για τη σχέση του με τον Ηρακλή: «Πρόκειται για την μοναδική περίπτωση κατά την οποία επιλέγω ομάδα από συναίσθημα. Γουστάρω τρελά τον Ηρακλή και έχω λύσσα για αυτήν την ομάδα μέσα μου. Θέλω να φτιάξω έναν Ηρακλή, που να μην αντέχει κανείς να σταθεί απέναντί του. δεν ξέρω αν θα το καταφέρω. Σε αυτήν την ομάδα η ψυχή μου είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα, ως άνθρωπος».