Για την δουλειά που γίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας, για τον Πάκο Ερέρα αλλά και για τους στόχους της νέας σεζόν, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Βαλεριάνος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

-Γιώργο, μετά από δύο φιλικά εμείς έχουμε αποκομίσει μία πρώτη εικόνα για το νέο Άρη. Ποιες είναι οι δικές σου εντυπώσεις;

"Όσο κυλάει η προετοιμασία και αυξάνεται το επίπεδο της έντασης και των απαιτήσεων από τον προπονητή, είναι φυσιολογικό να νιώθουμε τα πόδια πιο βαριά. Αυτή είναι η ουσία της προετοιμασίας όμως. Αν ήμασταν έτοιμοι τώρα, θα υπήρχε θέμα. Θα σήμανε ότι κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά που γίνεται. Τακτικά ανταποκριθήκαμε καλά, για τα δεδομένα της εποχής, και στα δύο φιλικά. Συγκρίνοντας τα δύο παιχνίδια αυτό που διαπιστώνω είναι μια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Στο πρώτο είχαμε κάποια θεματάκια στην άμυνα, τα δουλέψαμε και με την Ντε Γκράαφσαπ δείξαμε βελτιωμένη εικόνα. Η ομάδα ήταν πιο συμπαγής".

-Παίζει ρόλο ότι ο προπονητής χρησιμοποίησε την ίδια αμυντική εξάδα με πέρυσι (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται ο Καντιμοίρης και ο Ιντζόγλου στο "6");

"Είναι σίγουρα πιο εύκολο όταν έχεις παίξει 40 αγώνες με τους ίδιους παίκτες να έχεις καλύτερη επικοινωνία στο γήπεδο, ξέρει ο ένας τον άλλο. Φαντάσου να ξεκινούσαμε να παίζουμε οι δυο μας τώρα. Είναι δεδομένο όμως ότι τα καινούργια παιδιά θα μπουν στο κλίμα σύντομα, γι αυτό γίνεται και η προετοιμασία".

-Σε ποιους τομείς θα πρέπει να βελτιωθεί από εδώ και πέρα η ομάδα;

"Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην κατοχή της μπάλας, να βγάζουμε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Για τα δεδομένα της εποχής όμως θεωρώ ότι είναι φυσιολογική η εικόνα που βλέπετε, δεν είναι φρέσκα τα πόδια, δεν υπάρχει τόση κίνηση, τόσες ιδέες ακόμα στο παιχνίδι μας".

-Ο προπονητής είναι ξεκάθαρο ότι δεν διαχωρίζει "παλιούς" και "καινούργιους", όποιος παλεύει αυτός θα παίζει…

"Αυτό είναι το σωστό, αλλιώς θα ήμασταν δύο ομάδες. Οποιος θα είναι καλά, θα δίνει το κάτι παραπάνω, αυτός θα παίζει".

-Βλέποντας τον Βαλεριάνο καθημερινά στις προπονήσεις υπάρχει η αίσθηση ότι βιώνεις τη δεύτερη χρονιά σου στον Άρη ως το μεδούλι. Είναι έτσι ή κάνουμε λάθος;

"Όταν ήρθα εδώ πέρυσι στόχος μου ήταν η ομάδα να βγει κατηγορία, με κάθε κόστος. Φέτος για το κάθε παιδί που βρίσκεται στο ρόστερ είναι μία τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί, να βοηθήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Δίνεις ό,τι έχεις και στο τέλος κάνεις το ταμείο".

-Ο φετινός Άρης, σε πρόσωπα τουλάχιστον, δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, παρόλο αυτά δείχνετε ένα αρκετά δεμένο σύνολο, είναι αυτό που φαίνεται;

"Σε αυτό βοηθούν σίγουρα οι χαρακτήρες των παιδιών που ήρθαν. Δέσαμε κατευθείαν. Το να είσαι φίλος με τον άλλον στο γήπεδο σημαίνει πολλά και αυτό θα βγει στο γήπεδο.

-Σου πέρασε από το μυαλό, παρότι είχες συμβόλαιο με την ομάδα, ότι μπορεί να μείνεις εκτός πλάνων;

"Το σκέφτηκα, δεν θα πω ψέματα. Ηρθε ένας καινούργιος προπονητής που έκρινε το ρόστερ, είδε ότι μπορώ να βοηθήσω και αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Άρη. Είναι χαρά μου που ένας τόσο καταξιωμένος προπονητής με πολλές παραστάσεις στην καριέρα του με θεωρεί μέλος της ομάδας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στη συνέχεια".

-Αισθάνεσαι ότι φέτος είναι και για σένα το κάτι διαφορετικό αυτό που θα ζήσεις με τη φανέλα του Άρη;

"Το κεφάλαιο της Β εθνικής έκλεισε. Αδικηθήκαμε σαν ομάδα. Παίζαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν δείξαμε τις δυνατότητες που πραγματικά είχαμε σαν σύνολο. Φέτος έχουμε όλα τα εφόδια για να βγάλουμε το 100% ο καθένας μας στο γήπεδο. Πόσω μάλλον όταν είσαι στον Άρη και ο προπονητής θέλει να παίζουμε κυρίαρχο ποδόσφαιρο, να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, οπότε αυτό μπορεί να αναδείξει όσα έχεις να προσφέρεις στο γήπεδο".

-Το ξέρεις, το έχεις ζήσει αλλά η παρουσία του κόσμου στην Ολλανδία για να δει την ομάδα σε φιλικό είναι αξιοσημείωτη. Πως το έζησες εσύ, αλλά κυρίως οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές;

"Εγώ ξέρω πως είναι. Εβλεπα όμως τα παιδιά που ήρθανε να κοιτάνε από τον πάγκο τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα, να μας χειροκροτεί και έλεγα από μέσα μου… ‘έχεις να δεις ακόμα πολλά’"

-Στόχο μπορούμε να θέσουμε ή είναι πολύ νωρίς;

"Δεν υπόσχομαι κάτι. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα δίνουμε ό,τι έχουμε μέσα μας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πηγαίνουμε για το καλύτερο και όπως λένε… στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά".