Ο υπηρεσιακός προπονητής της Βασιλείας, Αλεξάνταρ Φράι, δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση απέναντι στην ομάδα του, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το αυριανό παιχνίδι.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Υπάρχουν στην Ελβετία ομάδες που αλλάζουν πιο συχνά προπονητές από ότι εμείς στην Βασιλεία. Σήμερα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα από την αλλαγή του προπονητή. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ασχέτως αν συμπαθούν λιγότερο ή περισσότερο έναν προπονητή, έχουν την υποχρέωση να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους» σημείωσε αρχικά για την απομάκρυνση του Ράφαελ Βίκι.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των παικτών του και αν έκανε ανάλυση αναφορικά με το παιχνίδι που έδωσε η Βασιλεία με την Ξαμάξ:

«Ναι, κάναμε μια πρώτη ανάλυση ώστε να δούμε πως προχωράμε. Ασχοληθήκαμε φυσικά και με τον ΠΑΟΚ, είδαμε τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους. Είναι δύσκολο να κάνεις πολλές αλλαγές, όταν έχεις παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Έχουμε έξυπνους παίκτες και σκοπός μας είναι δημιουργήσουμε δομές, οι οποίες θα κρατήσουν».

Σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης:

«Όπως είναι το παιχνίδι, μαθηματικά το πλεονέκτημα είναι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας θέλει πάντα να κερδίζει τα παιχνίδια και έτσι θα παίξουμε και αύριο στο γήπεδο».

Σχετικά με την κριτική που δέχονται οι παίκτες της Βασιλείας, απάντησε πως:

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Είναι κάτι ασυνήθιστο, σκοπός είναι να μη γίνει συνήθεια και το επόμενο διάστημα. Οι παίκτες έχουν βελτιωθεί, νιώθουν καλύτερα. Η κριτική είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να γίνονται δυνατότεροι και καλύτεροι. Η γνώμη μου είναι ότι έχουν ξεπεράσει ήδη, πάρα πολλά και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν».

Για τις απουσίες της ομάδας του:

«Δεν θα παίξουν οι Τσάκα, Πετρέτα και Κουζμάνοβιτς».

Ερωτηθείς από που πηγάζουν οι ελπίδες της Βασιλείας για πρόκριση: «Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική και η ψυχολογία. Δεν θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ομάδα παίζει 65 λεπτά σε πολύ καλό επίπεδο. Και τα 25 λεπτά είναι καλά για αρχή».

Τέλος σημείωσε πως: «Είμαι αντίθετος σε αυτό το κλίμα που φέρνει το τέλος του κόσμου. Δεν είναι συνηθισμένο να αλλάζει ο προπονητής, μετά από δύο ήττες, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της. Εγιναν κάποιες σωστές κινήσεις, αλλά και κάποια λάθη στο παρελθόν. Πιστεύω ότι αυτό, θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα».

Τσούφι: Φαβορί ο ΠΑΟΚ, μπορούμε να προκριθούμε

Ο ποδοσφαιριστής της Βασιλείας, Λούκα Τσούφι, μίλησε από πλευράς παικτών για το αυριανό ματς, εκφράζοντας την πίστη του ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί, κάνοντας παράλληλα μία νέα αρχή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το πως νιώθουν οι παίκτες: «Έγινε μια καλή αρχή. Φυσικά είναι δύσκολη η κατάσταση. Ήταν σημαντικό το γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ένα γκολ για να προχωρήσουμε. Θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας και τη γραμμή μας».

Για την εκτίμηση του για την πορεία της Βασιλείας: «Αυξάνεται η πίεση, γιατί πρέπει να φέρουμε μια νίκη. Θα βγούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Δεν τελειώνει ο κόσμος. Είμαι αισιόδοξος ότι με τους φιλάθλους μας, θα προχωρήσουμε και θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το τι παραπάνω περιμένει από τον ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι: «Είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι, ότι πρόκειται για μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Για αύριο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας και θα φτάσουμε σε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ».

Για την εικόνα των δύο ομάδων και για το αν υπάρχει φαβορί: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί μετά το 2-1. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Θέλουμε τη νίκη και με την ενίσχυση των οπαδών μας αύριο, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την πάρουμε».