Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, για τον κόσμο της ομάδας αλλά και για την προετοιμασία των "κιτρινόμαυρων", μίλησε ο Μιγκέν Μπάσα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για την άποψή του για την ομάδα, μετά το πρώτο φιλικό:

"Απέναντι σε μία ομάδα σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο από εμάς, ήμασταν αρκετά καλοί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δυσκολευτήκαμε αρκετά, γιατί αρκετοί προερχόμασταν από αγωνιστική αποχή και δεν είχαμε αρκετές προπονήσεις με την ομάδα".

Για το αν έχει μιλήσει με τον Βανγκέλι:

"Όχι μόνο, αλλά και με άλλους ποδοσφαιριστές. Και με κάποιους Έλληνες που έπαιξαν στην Ιταλία. Δεν είχα την ανάγκη να ακούσω τη γνώμη τους για να αποφασίσω αν θα έρθω στον Άρη. Ήταν από νωρίς το ενδιαφέρον εκδηλωμένο και σιγά-σιγά φτάσαμε σε μία συμφωνία. Μεσολάβησε ένα 10ήμερο από τη στιγμή που συμφωνήσαμε οριστικά, υπήρχε μία προφορική συμφωνία και είχα τον χρόνο να το δουλέψω στο μυαλό μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Θυμάμαι τον Άρη στην Ευρώπη, ήταν πολύ σημαντικό. Είναι μία καινούργια εμπειρία, θα μου δώσει τη δυνατότητα να μάθω μία ακόμα γλώσσα, ενώ πιστεύω πως θα αρέσει και στην οικογένειά μου η Ελλάδα".

Για το ποιο ήταν το κίνητρό του να έρθει στον Άρη και αν η απόφασή του ήταν εύκολη ή δύσκολη:

"Αρκετά εύκολη, αν και είχα κι άλλες προτάσεις από Ιταλία. Μετά από 11 χρόνια στην Ιταλία, ήθελα να δοκιμάσω και κάτι καινούργιο. Θέλω να δώσω το… 200% των δυνατοτήτων μου, γιατί είναι μία ομάδα που είχε πολλά προβλήματα και επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκτήσει σύντομα μία σταθερότητα".

Για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της ομάδας:

"Δεν είναι και πολύ εύκολο να θέσουμε ένα στόχο. Πρέπει να γίνουμε αρχικά μία ομάδα. Το καλό είναι πως διαθέτουμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Φαίνεται από την καθημερινότητά μας, έχουμε δεθεί. Δεν θέλω να το πω για να γίνω αρεστός στους δημοσιογράφους, όμως μόλις αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα και ρυθμό, θα θέσουμε και τον στόχο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος".

Για το αν έχει την προσωπικότητα να γίνει αρχηγός του Άρη και για την εμπειρία του στην Ιταλία ως αρχηγός της Τορίνο:

"Δεν είναι ο στόχος μου το περιβραχιόνιο. Ξέρω ότι θα δώσω ότι καλύτερο, ασχέτως αν γίνει ή όχι. Υπάρχουν και παίκτες που φορούν το περιβραχιόνιο, απλά για να το φορέσουν. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε μία ομάδα ενωμένη και εγώ ήρθα με την εμπειρία μου για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου".

Για την επιλογή του να παίξει με την Εθνική Αλβανίας, ενώ ήταν στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας:

"Όταν ήμουν μικρός και έπαιξε στα κλιμάκια της Εθνικής Ελβετίας, κανείς από την Αλβανία δεν ενδιαφέρθηκε για μένα, ενώ στην Ελβετία με βοήθησαν. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω με την Αλβανία. Ένας σημαντικός λόγος που έπαιξε στην Ελβετία, ήταν πως είχε πρόβλημα με το διαβατήριό μου και μάλιστα προσέφυγα στη FIFA για να μπορέσω να αγωνιστώ".

Για το αν ήταν το Euro 2016 η καλύτερη στιγμή της καριέρας του:

"Ήταν μία από τις καλύτερες, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω όσα πέρασα με την Τορίνο. Με τους ίδιους συμπαίκτες κερδίσαμε την άνοδο στη Σέριε Α και μάλιστα παίξαμε και στην Ευρώπη. Φυσικά η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου ήταν η γέννηση της κόρης μου και από την άλλη, αυτό που πετύχαμε την Εθνική Αλβανίας στο Euro ήταν ένα θαύμα και κάναμε ένα ολόκληρο έθνος να το ζήσει".

Για το αν γνωρίζει τον Αρτούρ Λεκμπέλο:

"Δεν τον γνωρίζω, γιατί ήταν πριν πολλά χρόνια. Δεν νιώθω ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός με κάποιον, ούτε τώρα μέσα από την ομάδα. Το σημαντικό για μένα, είναι να έχουμε την ίδια νοοτροπία και μέσα από το ομαδικό πνεύμα να πετύχουμε τον στόχο μας".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον κόσμο του Άρη:

"Στην Ιταλία βρισκόμουν και λογικό να ξέρω για την Ελλάδα, που βρίσκεται δίπλα. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο γιατί είμαστε μία ομάδα, που επιστρέψαμε μετά από τέσσερα χρόνια. Να κάνουμε μία καλή προετοιμασία και να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Ξέρω για τους οπαδούς του Άρη, το πόσο φανατικοί είναι. Τους θυμάμαι όταν έπαιζαν στην Ευρώπη. Ακολουθούν την ομάδα, είτε παίζει εντός, είτε εκτός. Ήταν ένας από τους λόγους που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ".