Παίρνει Ακπόμ από την Άρσεναλ ο ΠΑΟΚ (VIDEO)

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Κοντά στην απόκτηση του Τσούμπα Ακπόμ από την Άρσεναλ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. 

Ο Άγγλος επιθετικός που έχει καταγωγή από τη Νιγηρία (αγγλικό διαβατήριο), φέρεται ότι έχει συμφωνήσει με τον Δικέφαλο του Βορρά και αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο 22χρονος σέντερ φορ που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν ως δανεικός στην Σιντ Τρούιντεν (συμπαίκτης με Χαρίση και Κίτσιου), πρόκειται να αποκτηθεί με αγορά από τους “ασπρόμαυρους” και όχι με τη μορφή δανεισμού.

Το όνομά του είχε έρθει αρχικά στο μεταγραφικό προσκήνιο του ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιούνιο. Ο παίκτης βρισκόταν ψηλά στη λίστα του Δικεφάλου για την θέση του επιθετικού και πλέον οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, όπως και με την Άρσεναλ στην οποία ανήκει ο Ακπόμ έχοντας συμβόλαιο μέχρι το 2019. Ωστόσο, όπως φαίνεται ο ΠΑΟΚ θα τον αποκτήσει με μεταγραφή καθώς τα έχει βρει με τους “κανονιέρηδες”.

Ο Ακπόμ έχει μεγαλώσει στην Αγγλία περνώντας όλη του τη ζωή στο βόρειο Λονδίνο. Κατάγεται από τη Νιγηρία αλλά κατέχει αγγλικό διαβατήριο και έχει αγωνιστεί με τις ομάδες των τμημάτων υποδομής της Εθνικής Αγγλίας, μετρώντας συνολικά 40 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και 18 γκολ.

Άρχισε το 2002 στα τμήματα υποδομής τη Αρσεναλ και το 2013 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα με την οποία έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια, μετρώντας και δύο ασίστ. Φυσικά τις περισσότερες εμφανίσεις τις έκανε με την δεύτερη ομάδα (U23) από το Λονδίνο, στην οποία σε 50 εμφανίσεις έχει καταγράψει 33 γκολ!

Πέρασε από την Μπρέντφορντ, την Κόβεντρι, τη Νότιγχαμ Φόρεστ, τη Χαλ, τη Μπράιτον και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σιντ Τρούιντεν, έχοντας ως συμπαίκτες τον Στέλιο Κίτσιου και τον Χάρη Χαρίση. Ο Ακπόμ πρόλαβε να καταγράψει στο βελγικό πρωτάθλημα 16 συμμετοχές, σημειώνοντας έξι τέρματα και μία ασίστ.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.