Για το ματς της Βασιλείας με τον ΠΑΟΚ στην Ελβετία, μίλησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Ρολφ Φρίνγκερ.

Ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου, εξέφρασε την άποψη του για το ματς στην έδρα της Βασιλείας, σημειώνοντας πως η ελβετική ομάδα θα επικρατήσει με 3-1.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αυστριακός τεχνικός στο Metropolis 95,5:

Για το πρώτο παιχνίδι:

«Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα, ένα παιχνίδι 50 – 50. Η Βασιλεία ξεκίνησε καλύτερα, χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος. Πλέον η πρόκριση είναι ανοιχτή, θα είναι ανοιχτό το παιχνίδι στον επαναληπτικό. Είναι σημαντικό το ότι μείωσε η Βασιλεία».

Για την αλλαγή προπονητή στην ελβετική ομάδα:

«Ήταν σαφώς κάτι ασυνήθιστο, η αλήθεια δεν το περίμενα. Για τα ελβετικά δεδομένα είναι πολύ σπάνιο, πόσο μάλλον για την Βασιλεία. Αυτό το έχετε περισσότερο στην Ελλάδα, την αλλαγή προπονητών. Πλέον στον πάγκο, ως υπηρεσιακός είναι ο Φράι. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρει νέο προπονητή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Ερωτηθείς για το αν ήταν μία κίνηση πανικού από πλευράς διοίκησης:

«Ο προπονητής που ξεκινάει μια σεζόν την τελειώνει, έτσι γινόταν για χρόνια στην Βασιλεία. Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η διοίκηση δεν ήταν ικανοποιημένη από την αρχή της προετοιμασίας, από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά και τις πολλές ήττες. Σε συνδυασμό με την ήττα στο πρωτάθλημα και στην Θεσσαλονίκη, πήραν την απόφαση για λύση συνεργασίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει θετικά όλο αυτό, συναισθηματικά για τους παίκτες, σαν ψυχολογική τόνωση. Θα έχουν κίνητρο οι παίκτες να αποδείξουν τι αξίζουν στο νέο προπονητή.»

Τι πιστεύει σχετικά με τον επαναληπτικό:

«Αν ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός στην αμυντική του προσέγγιση και  λειτουργία θα μπορέσει να απειλήσει στην κόντρα την Βασιλεία. Από την άλλη στη έδρα της η Βασιλεία μπορεί ακόμα και για το 1-0. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα εντός έδρας. Όπως είπα θα εξαρτηθεί και από το ποιος θα είναι στον πάγκο το πώς θα παίξει. Ένα 4-2-3-1 είναι το πιο πιθανό.»

Για τον Πρίγιοβιτς:

«Έψαξε την τύχη του στο εξωτερικό και καλά έκανε. Κατάφερε να έχει εξέλιξη. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του».

Τέλος, σε εκτίμησή του για σκορ:

«Πιστεύω πως θα νικήσει με 3-1 η Βασιλεία».