Έντβινας Σέσκους: Έρχομαι στον Ηρακλή για να πάρουμε το πρωτάθλημα

|
THESTIVAL TEAM

Ανυπόμονος για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ηρακλή δήλωσε ο Έντβινας Σέσκους, ο Λιθουανός γκαρντ που απέκτησε ο “Γηραιός”.

Η συνέντευξη του στον «Arena 89,4»:

Για το πώς ήρθε η πρόταση του Ηρακλή: «Μίλησα με τον μάνατζέρ μου, ο οποίος και με ενημέρωσε για την πρόταση. Με βοήθησε και μου είπε ότι ο Ηρακλής είναι μία καλή περίπτωση για μένα. Αυτό μου είπε και ο Νάσος Κυριάκου. Ήταν μία καλή πρόταση και είπα το ‘ναι’. Ελπίζω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το τι τον έπεισε να υπογράψει: «Μου είπαν ότι η ομάδα θέλει την πρώτη θέση. Για μένα είναι σημαντικό να έχει υψηλούς στόχους, γιατί είμαι 23 ετών και θέλω να βελτιώνομαι. Αν βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, σημαίνει ότι θα βοηθήσω και τον εαυτό μου».

Για τη θέση που παίζει και αν είναι shooting guard ή small forward: «Μπορώ να παίξω ως point guard και ως shooting guard. Επίσης, έχω παίξει και ως power forward, γιατί όλοι ήταν τραυματίες. Εξαρτάται από το τι θέλει κάθε φορά ο προπονητής από μένα. Και εξαρτάται από το σύστημα».

Για το αν μίλησε με τον Ρουτκάουσκας, που αγωνίστηκε στον Ηρακλή: «Ναι, μίλησα. Μου είπε ότι είναι μία καλή ομάδα. Επίσης, φίλος μου είναι και ο Μπούμπαλο, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον Ηρακλή. Μου είπε για τους φίλους και ότι ‘πρέπει να πας’. Δεν μπορώ να περιμένω να δω τους φίλους του Ηρακλή από κοντά, γιατί τους είδα στο βίντεο».

Για τους στόχους του για τη νέα σεζόν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο: «Να κερδίσουμε τα πρώτα ματς και να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Ελπίζω να βοηθήσω τον Ηρακλή και όλοι να είναι χαρούμενοι».

Για το αν ήξερε κάτι για τον Ηρακλή πριν έρθει αυτή η πρόταση: «Επειδή έπαιξαν φίλοι μου εδώ, ήξερα ότι ήταν μία μεγάλη ομάδα, με παράδοση. Επίσης, οι οπαδοί είναι κοντά στην ομάδα».

Για το αν είχε έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη: «Όχι, ήμουν στη Ελλάδα, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη».

Για το πότε θα έρθει: «Μετά από 20 ημέρες για την προετοιμασία».

Για την εμπειρία του από την χώρα του και το ιταλικό πρωτάθλημα: «Είχα ένα μικρό συμβόλαιο και έπαιξα λίγο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω πολλά και ιδίως για τη δεύτερη κατηγορία. Αλλά περιμένω να δω πώς θα είναι. Θα είμαι έτοιμος».

Για το αν έχει να πει κάτι στους φίλους του Ηρακλή: «Δεν μπορώ να περιμένω να τους δω από κοντά. Θέλω να παίξω γι’ αυτούς. Ελπίζω να με αγαπήσουν και αυτοί. Υπόσχομαι να τους αγαπήσω, γιατί από τα βίντεο έχω δει ότι είναι υπέροχοι».

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.