Γ.Βασιλειάδης: Να βάλουμε πάνω απ’ όλους την Εθνική ομάδα μπάσκετ

|
THESTIVAL TEAM

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παραβρέθηκε στην κλήρωση της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2018/19 και στις δηλώσεις του στάθηκε για ακόμη μία φορά στην αξία και την περιφρούρηση της Εθνικής ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι άπαντες πρέπει να βάζουν την επιτυχία της «γαλανόλευκης» πάνω απ΄ όλα.

«Όλα ξεκινούν από την κλήρωση σε ένα νέο πρωτάθλημα που θα ξαναβρίσκεται στο σπίτι όλων των Ελλήνων. Καταφέρνουμε και ξαναβάζουμε το μπάσκετ εκεί που του αξίζει. Από εκεί και πέρα εύχομαι να λειτουργήσουμε όλοι με ηρεμία και ψυχραιμία. Ψυχραιμία λοιπόν. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι να περιφρουρήσουμε την Εθνική ομάδα. Να μην στερήσουμε από τον κόσμο την Εθνική ομάδα και να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Να βάλουμε πάνω απ΄ όλους την Εθνική ομάδα και το καλύτερο για εκείνη», είπε ο κ.Βασιλειάδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Εύαγγελος Γαλατσόπουλος, επισήμανε στο χαιρετισμό του πριν την κλήρωση της Α1 Ανδρών για τη σεζόν 2018-19 ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε ότι «ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να περιφρουρήσουμε την Εθνική ομάδα, είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ».

Αναλυτικά:

«Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος και νιώθουμε χαρά και περηφάνια. Η νέα Basket League θα είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Η δυνατή ομάδα των επενδυτών-χορηγών ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την είσοδο του κυρίου Μπούκουρα και την παρουσία του Ήφαιστου Λήμνου. Την παρουσία του Περιστερίου, αλλά και την άνοδο του νεοφώτιστου Χολαργού με ανθρώπους του μπάσκετ στη διοίκηση. Οι προαναφερθέντες θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο όσους βάζουν λεφτά και δίνουν χαρά στον κόσμο.

Τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και τους κυρίους Λιόλιο, Ψαρράκη και Θεοδώρου. Όπως επίσης τον κύριο Πρέλεβιτς, αλλά και τον κύριο Γουλιέλμο, που κρατούν δυνατό το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Τον κύριο Αλευρογιάννη που κρατά δυνατό τον Πανιώνιο. Η προσπάθεια των παραγόντων τα τελευταία χρόνια είναι σημαντική και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ.

Η αισιοδοξία μας πηγάζει από το γεγονός πως 3 από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας θα καθοδηγούνται από 3 προπονητές επιπέδου Ευρωλίγκας, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Λούκα Μπάνκι. Η δημόσια τηλεόραση θα είναι και πάλι στο πλευρό μας και θα μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια 11 ομάδων. Ευχαριστούμε την Πολιτεία για την στήριξή της και περιμένουμε η παρουσία της να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η νέα διοργάνωση περιλαμβάνει τον κάτοχο του Champions League, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, 6 ομάδες από την περιφέρεια που προσφέρουν άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα, αλλά και 3 ομάδες από την πρωτεύουσα, το Περιστέρι, τον Πανιώνιο και τον Χολαργό. Νέοι παίκτες ενισχύουν την Εθνική ομάδα. Ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να περιφρουρήσουμε την Εθνική ομάδα, είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ.

Πραγματοποιούμε φέτος την κλήρωση 2 και πλέον μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των ομάδων. Αναβαθμίσαμε τα τμήματα μάρκετινγκ και κοινωνικής ευθύνης του πρωταθλήματος. Δημιουργήσαμε ένα νέο παιχνίδι στο σάιτ μας και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου οργανώσαμε πολλές δράσεις. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μένουν στο πλευρό και φέτος. Στο άμεσο μέλλον θα ανακοινώσουμε και νέες χορηγίες. Θέλω να ευχηθώ στις ομάδες, στους προπονητές και στους αθλητές καλή χρονιά και στους φιλάθλους να απολαύσουν το πρωτάθλημα. Όλοι μας παρά τις δυσκολίες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.