Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και που θα κριθεί μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ο προπονητής της Βασιλείας, Ραφαέλ Βικί.

Αναλυτικά ο κόουτς της ελβετικής ομάδας, τόνισε: "Πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια δίνω 50-50 πιθανότητες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός αντίπαλος έκανε καλή περσινή σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο".

Για το αν πιστεύει πως κρίνεται το μέλλον του: "Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ το θέμα, αλλά η ομάδα. 'Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και δεν κάνω αρνητικές σκέψεις. Έχω παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα με μία καλή περσινή σεζόν".

Για το ποιο θεωρεί θετικό αποτέλεσμα: "Το πιο σημαντικό είναι να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Ήρθαμε για να κερδίσουμε, αλλά σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ήρθαμε για να κερδίσουμε και δεν θέλουμε να χάσουμε".

Για το ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ έχει ξεχωρίσει: "Γνωρίζουμε καλά τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες του, ξέρουμε ότι έχει καλή επιθετική γραμμή, αλλά και πολύ καλή αμυντική λειτουργία".

Για τα προβλήματα που έχει η ομάδα του: "Σίγουρα έχουμε απουσίες, παρόλα αυτά επικεντρώνομαι σε όσους παίξουν στο παιχνίδι αύριο".

Για το αν ρώτησε για τον ΠΑΟΚ, τον Ρολφ Φρίνγκερ: "Όχι! Έχω στην ομάδα μου έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Ρώτησα τον Κώστα Δημητρίου για να μάθω πράγματα για τον ΠΑΟΚ".

Για το τι του είπε ο Δημητριού για τον ΠΑΟΚ και τι εικόνα είχε για τον Δικέφαλο την ημέρα της κλήρωσης: "Ότι ειπώθηκε με τον Κώστα θα μείνει μεταξύ μας. Γνώριζα και είχα μελετήσει τους πιθανούς αντιπάλους. Αν και έχουν γίνει κάποιες αλλαγές από την ημέρα της κλήρωσης γνωρίζει την ομάδα".

Για την εμπειρία των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την απουσία των οπαδών της Βασιλείας: "Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες αλλά δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχει ο καθένας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσον αφορά εμάς πιστεύω θα μας βοηθήσει η εμπειρία μας στο Champions League. Θα ήθελα επίσης τους οπαδούς μας εδώ, αλλά το ίδιο είχε γίνει και την περσινή σεζόν, Ωστόσο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Πιστεύω πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δημιουργήσουν φανταστική ατμόσφαιρα".

Για το αν θα μιλήσει στους παίκτες του για την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας: "Ναι θα μιλήσω με τους παίκτες πριν τον αγώνα. Δεν μπορώ να κάνω μια εξομοίωση της ατμόσφαιρας, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο'.