Διαβάστε τις τοποθετήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με τη Βασιλεία στην Τούμπα.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Champions League, για την προετοιμασία της ομάδας του, αλλά και για τα μεταγραφικά:

Η Βασιλεία έχει μεγάλη εμπειρία στο Champions League και χωρίς να έχει σημασία η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Έχουμε τεράστια θέληση για να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε έτοιμοι είχαμε καιρό για να σκεφτούμε αυτά τα δύο παιχνίδια ξέροντας τη δύναμη του αντιπάλου μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αυτές οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μην εκφράσουν τα δυνατά τους σημεία».

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του αγώνα:

«Έχω καταλήξει την ενδεκάδα αλλά όπως ξέρετε μία πρόκριση δεν κρίνεται από τους έντεκα που ξεκινάν αλλά από όλο το σύνολο που θα συμμετέχει στον αγώνα. Είναι σημαντικό το πως θα είναι οι παίκτες που θα περάσουν ως αλλαγή στο γήπεδο. Θα είναι σημαντικό και ποιοι θα παίξουν στη Βασιλεία έχοντας στα υπόψιν και το αυριανό σκορ».

Για το γεγονός πως η Βασιλεία δεν βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι και αν αυτό είναι μια παγίδα για τον ΠΑΟΚ:

«Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο μας χωρίς να φτάσουμε σε συμπεράσματα που δεν πρέπει. Είχανε κάποιες ήττες στα φιλικά και στο πρωτάθλημα, αλλά μιλάμε για μία άλλη διοργάνωση. Πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο μας, αλλά θα πρέπει να έχουμε και αυτοπεποίθηση για τη δουλειά μας και το σύνολο μας».

Για το αν η ομάδα είναι πιεσμένη ενόψει του αγώνα με τη Βασιλεία:

«Δεν κοιμάμαι, αλλά όχι λόγω της πίεσης, αλλά λόγω της τεράστιας θέλησης για να προκριθούμε και να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Νομίζω ότι μέσα στην ομάδα όλοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον καθένα να παίξει τέτοια παιχνίδια. Δεν είναι θέμα πίεσης, αλλά μόνο της τεράστιας θέλησης για να προκριθούμε».

Για το δώρο που πήρε από τον Σαββίδη και το τι περιμένει να δει από τους παίκτες του:

«Ένιωσα φανταστικά, όχι λόγω της μπάλα με τα κρύσταλλα Σβαρόφσκι, αλλά λόγω της αναγνώρισης και της εκτίμησης για εμένα. Αυτή η μπάλα ανήκει σε όλο το προσωπικό μου. Την πήρα το Σάββατο και όποτε περνάω δίπλα της έχω ένα παράξενο συναίσθημα και λέω στον εαυτό μου πως πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα, οπότε είναι μια μεγάλη ευθύνη αυτό. Ξέρετε ότι όταν ο κόσμος περιμένει πολλά από σένα πρέπει να ανταποδώσεις αυτό το συναίσθημα. Αυτό το ξέρουν και οι παίκτες, ξέρουν τις προσδοκίες, οπότε πρέπει να είμαστε επιτυχημένοι. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να έχουμε συνοχή και επιθετικότητα. Να αντιδράμε πιο γρήγορα και από τους αντιπάλους, είτε έχουμε τη μπάλα, είτε όχι και επίσης να έχουν ισορροπία στο μυαλό».

Για τις μεταγραφές:

«Υπάρχει μια στρατηγική, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται γρήγορα κάποιες φορές όχι. Ξέρω ότι η ομάδα και η διοίκηση δουλεύουν σε αυτά που έχουμε συζητήσει. Κάποιες φορές θέλεις να κρατήσεις όλη την ομάδα, αλλά εμφανίζεται από τον ουρανό μία καλύτερη πρόταση, αλλά προχωράμε με αυτό. To πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε τους παίκτες που ήρθαν. Τώρα αν θα παίξουμε καλύτερα ή λιγότερο εντυπωσιακά από πέρυσι δεν το ξέρω, αλλά θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία».

Για το αν πιστεύει ότι και φέτος ο ΠΑΟΚ θα λειτουργεί ως «καλοκουρδισμένη» μηχανή:

«Ο κάθε προπονητής θα σας πει ότι θέλει χρόνο. Το έχω πει πολλές φορές πως πολλά πράγματα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές θα παίξουμε φανταστικά και θα κερδίσουμε, κάποιες φορές θα κερδίσουμε παιχνίδια που δεν θα μαστε καλά. Δεν ξέρουμε για το αυριανό παιχνίδι η Βασιλεία ξέρει να προκρίνεται στους ομίλους. Είμαστε καλή ομάδα και έχουμε κάτι παραπάνω, έχουμε ένα όνειρο και για αυτό θα παλέψουμε αύριο και στο επόμενο ματς. Δεν μπορώ να πω ότι θα είμαστε μια πολεμική μηχανή που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το γεγονός πως ακόμα δεν ήρθαν παίκτες με τα χαρακτηριστικά που ήθελε:

«Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Θέλαμε να έχουμε τις επιλογές μας στην Ολλανδία. Κάποιοι ήταν πιο ακριβοί από όσο έπρεπε, κάποιοι δεν θέλανε να έρθουν. Την ίδια στιγμής θέλαμε να κρατήσουμε τη συνοχή του συνόλου και τη χημεία μεταξύ των παικτών. Έχουμε δύο κομμάτια τις μεταγραφές και τη συνοχή του συνόλου για τα ματς που έρχονται, Θέλουμε και χρειαζόμαστε έναν αριστερό μπακ και έναν επιθετικό, Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν βασικοί με το που έρθουν εδώ. Σίγουρα αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν όταν έρθουν. Υπάρχει το ενδεχόμενο όσο περνάει ο καιρός να φέρουμε κάτι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για το αν πιέζεται για τον αγώνα με τη Βασιλεία:

«Όχι δεν πιέζομαι περιμένω για αυτό, Η επαγγελματική ζωή είναι έτσι. Έχει πίεση καθημερινά! Είναι θέμα αγωνίας περισσότερο. Ο προπονητής είναι πάντα στη μέση από τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Η πίεση είναι μόνο για να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό είναι προς δικό μας όφελος».

Για το πόσο τοις εκατό είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ομάδες δεν είναι έτοιμες στο 100%. Αυτό που μπορούμε να πούμε για αύριο είναι πως υπάρχει έξτρα κίνητρο. Έτσι μπορούμε να εξισορροπήσουμε όλες τις καταστάσεις με το έξτρα κίνητρο που υπάρχει. Είναι τα αποτελέσματα στα φιλικά, είναι το πνεύμα που θα υπάρξει στο αυριανό παιχνίδι, είναι οι προπονήσεις. Όλα αυτά θα σου δώσουν την ταχύτητα για να σκεφτείς γρήγορα τις καταστάσεις. Έτσι δεν με πειράζει καθόλου ότι προερχόμαστε από προετοιμασία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και δύσκολος παιχνίδι, αλλά έχω αυτοπεποίθηση για τη δική μας ομάδα».

Για το αν είναι πιο δύσκολο να προσέχει τους παίκτες του ή τον εγγονό του:

«Ο εγγονός μου, αλλά μην το πείτε στη γυναίκα μου γιατί θα με σκοτώσει!»

Για το τι ποσοστό δίνει στην πρόκριση του ΠΑΟΚ:

«Είπα ότι δεν μου αρέσει να μιλάω με ποσοστά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι αύριο! Έτσι είναι αυτά, τα ιδιαίτερα παιχνίδια που σε οδηγούν να δώσεις τα πάντα για αυτά και έτσι πρέπει να είναι οι παίκτες μας αύριο».