Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Ανδρέας Τσίπρας ως παίκτης του Ηρακλή, αναφερόμενος στην καινούρια πρόκληση της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον "Arena 89,4 FM":

«Ήμουν κοντά και πέρσι με τίμησε το ενδιαφέρον τους και από πέρσι απλά ήταν πιο δύσκολα. Τότε ήμουν στην Καλλιθέα, υπήρχε συμφωνία με Πανιώνιο, δεν πήγαν όμως καλά τα πράγματα. Χαίρομαι γιατί ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα,είναι τιμή μου, θα δώσω το 100% και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για την ομάδα. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία», είπε αρχικά ο Ανδρέας Τσίπρας.

Για το ποια είναι η θέση του: «Αγωνίζομαι κυρίως στα εξτρέμ».

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Ηρακλή: «Δεν ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, όταν σε θέλει ο Ηρακλής δεν μπορείς να αρνηθείς, το πλάνο που μου ανέλυσαν, όσο μιλήσαμε με τράβηξε πολύ και ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους από την πρώτη στιγμή. Ο Ηρακλής και πέρσι είχε καλή ομάδα, κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτό που κατάφεραν. Ο Ηρακλής έχει κρατήσει τον κορμό και αυτό είναι σημαντικό».

Για το αν μίλησε με κάποιον για τον Ηρακλή: «Μίλησα με τον Γιαννίτση, γνωριζόμαστε, ήμασταν συμπαίκτες στα Τρίκαλα και στην Καλλιθέα, μου είπε τα καλύτερα για το κλίμα και τους ανθρώπους και συμφώνησα να έρθω».