Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και το όνειρό να αγωνιστεί με κάποια ομάδα στην Ευρώπη, μίλησε ο Σταύρος Σχίζας στις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη αυτή την καριέρα μου. Ήθελα πάντα να παίξω με μία ομάδα στην Ευρώπη, όταν πέρσι πήρα την απόφαση να πάω στον Κολοσσό, ήθελα να βρω χρόνο για να δείξω την αξία μου. Νομίζω ότι τα κατάφερα καλά, ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία ομάδα με τεράστια ιστορία, με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Σχίζας που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, με τρομερή διάθεση για δουλειά:

«Μου αρέσει πολύ να δουλεύω στο γήπεδο. Πάντα το είχα, αλλά με βοήθησε πολύ σε αυτό και η παρουσία μου στην Αμερική για τέσσερα χρόνια. Με την δουλειά βελτιώνεσαι κι αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα δίνω πάντα το 100% για την ομάδα μου. Αυτό είναι το στυλ του παιχνιδιού μου, να παίζω πάντα με πάθος και στο 100%».

Ποιες όμως είναι οι φιλοδοξίες που έχει με τον ΠΑΟΚ ο Σταύρος Σχίζας;

«Θέλω να πω αρχικά ότι είμαι ευτυχισμένος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο μου ταιριάζει, ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύονται και θέλω να τους δικαιώσω με την παρουσία μου τα επόμενα δύο χρόνια. Πέρσι στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ νομίζω ότι πέτυχε με το παραπάνω τον στόχο του, οπότε θα ήθελα να φτάσουμε στα ίδια, μακάρι να καταφέρουμε και κάτι παραπάνω, αυτό θα είναι τέλειο και φυσικά στην Ευρώπη να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».