Για την προετοιμασία του Άρη που βρίσκεται σε εξέλιξη στα 3-5 Πηγάδια, για την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες ο Πάκο Ερέρα αλλά και για τις φιλοδοξίες που έχει ο Άρης με την επιστροφή του στη Super League, μίλησε ο Μανώλης Τζανακάκης

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής των "κιτρινόμαυρων" στο Arenafm 89,4:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του:

«Σίγουρα το ήθελα πολύ. Το είχα πει στον πρόεδρο. Στη διάρκεια της σεζόν μάλιστα μου είπε ότι εφόσον πάνε όλα καλά, θα είμαι από τους πρώτους που θα ανανεώσουν. Μέχρι όμως να υπογράψεις, είναι φυσιολογικό να έχει ένας άγχος. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα είναι τα δύσκολα. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει να τα δώσω όλα».

Για την επιστροφή του Άρη στην Super League:

«Για αυτό ήρθα άλλωστε. Όταν αποκτήθηκα επί Αναστόπουλου, στόχος μου ήταν να παίξω έναν χρόνο στη Football League και μετά στη Super League. Πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε βλέποντας εκείνη την ομάδα. Αργήσαμε έναν χρόνο, αλλά τα καταφέραμε».

Για το αν τον... φτιάχνει η ιδέα της Super League αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Άρη:

«Εννοείται ότι με φτιάχνει. Μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας. Έχω δεθεί μαζί της. Θα πηγαίνουμε να τους… χτυπάμε όλους. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό με εξιτάρει. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Για το τι κέρδισε αγωνιστικά στον Άρη της τελευταίας διετίας:

«Ωρίμασα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Στιγμές τις οποίες δεν έχω ξαναζήσει στο ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει και μία διαφορετική πίεση. Ειδικά την πρώτη χρονιά που δεν ανεβήκαμε, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Όλα αυτά σε κάνουν καλύτερο. Ωριμάζεις ως παίκτης και ως προσωπικότητα και αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις. Μέσα στην πίεση, γίνεσαι καλύτερος ως παίκτης και ως προσωπικότητα».

Για τον Πάκο Ερέρα και την φιλοσοφία του:

«Δουλεύουμε μόνο μπάλα, κάτι που μας αρέσει πολύ. Ούτε τρέξιμο γύρω-γύρω, ούτε τίποτα. Ο,τι παίρνεις όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, γίνεται μέσα από τη μπάλα. Αυτό είναι πολύ καλό. Ο νέος προπονητής θέλει να έχουμε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια, λίγες επαφές και να πιέζουμε ασφυκτικά για να την κερδίσουμε όταν την έχει ο αντίπαλος».

Για τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό και αν τον ενοχλεί:

«Καθόλου. Ισα-ισά μέσα από τον ανταγωνισμό γίνεσαι καλύτερος. Όλοι θα κερδίσουμε φέτος και θα βελτιωθούμε. Ήδη παίρνουμε πράγματα από τον προπονητή. Πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να παίξουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα, ώστε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία».

Για το κατά πόσο επηρεάζουν την ομάδα οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές:

«Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Μακάρι να γίνουν σωστές επιλογές που θα βοηθήσουν την ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε στο 100%. Να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή και μακάρι όσοι έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το αν θεωρεί πως ο Άρης μπορεί να χτυπήσει την πεντάδα:

«Δεν θα μου άρεσε να πω κάτι τέτοιο από τώρα. Με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η προετοιμασία, να είμαστε έτοιμοι και να πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Να… δαγκώνουμε για τη νίκη και στο τέλος μακάρι να έχουν πάει όλα καλά. Έτσι πρέπει να κινηθούμε. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας. Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε τίποτε άλλο. Είσαι Άρης και δεν γίνεται να πας να σωθείς. Ο στόχος πρέπει να είναι η πεντάδα. Αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σωστά. Μία καλή αρχή φέτος, είναι το πιο σημαντικό και συγκεκριμένα τα πρώτα πέντε ματς. Όπως κάναμε και πέρυσι δηλαδή».

Για το αν θα είναι έτοιμος ο Άρης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος λόγω των αρκετών νέων προσώπων:

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς όμως που είμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ένα παιδιά για να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες σχετικά με την πλειοψηφία των Ελλήνων παικτών συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν:

«Ο ρόλος μας θα είναι να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να αντιληφθούν τι σημαίνει Άρης. Τι εστί Άρης -ΠΑΟΚ. Εμείς θα πρέπει να αναλάβουμε αυτό τον ρόλο, να τους βάλουμε στο κλίμα και να αντιληφθούν την πίεση που υπάρχει. Οι ξένοι θα δώσουν ποιότητα. Και είναι απαραίτητη. Άμα δημιουργήσουμε ένα καλό.. μείγμα, θα έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα».