Μέσω αγώνων πλέι οφ μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της μεθεπόμενης σεζόν στην Super League, "κουβαλώντας" τους βαθμούς από την κανονική διάρκεια.

Η αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και εμπορικό είναι απαραίτητη και όπως φαίνεται θα προχωρήσει, με την εφημερίδα "LiveSport" να αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα μέσα σε αυτό το πλαίσιο ότι η ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνεται μέσω των πλέι οφ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τη σεζόν 2019-20 το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 14 ομάδες και μετά το τέλος των 26 αγωνιστικών θα υπάρξουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι πρώτες έξι ομάδες, που θα "κουβαλούν" τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε 10 αγωνιστικές.

Αναφορικά με τη μάχη της παραμονής, η 14η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας και σε μίνι πρωτάθλημα θα μπαίνουν τέσσερις ή έξι ομάδες, δίνοντας τους αγώνες των playout. Η αναδιάρθρωση, λοιπόν, αναμένεται να προχωρήσει και να έχουμε 12 ομάδες σε βάθος διετίας στη Super League. Όσο για τη Super League 2 και το ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα, θα έχουν από 12 ομάδες. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι ενήμερος και αναμένεται και η δική του τελική απόφαση, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο με 14 ομάδες για ένα χρόνο και δυο λιγότερες από τη σεζόν 2020-21.