Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα βρεθεί στην ημιτελική φάση καμία εκ των Βραζιλία, Αργεντινή και Γερμανία. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι τρεις αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση στο ίδιο γήπεδο!

Οι δυο μεγάλοι της Λατινικής Αμερικής και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2014 ηττήθηκαν και αποχαιρέτησαν το τουρνουά στην "Kazan Arena". Εκεί ηττήθηκε 4-3 η Αργεντινή από τη Γαλλία στους "16", εκεί υπέστη κάζο η Γερμανία με τη Νότια Κορέα (ήττα με 2-0) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, εκεί αποκλείστηκε η Βραζιλία από το Βέλγιο, χάνοντας με 2-1. Πρόκειται για μία φοβερή σύμπτωση!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 2006 θα υπάρχουν στα ημιτελικά μόνο ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες. Παράλληλα για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση ο τίτλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου μένει στην ευρωπαϊκή ήπειρο (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία οι τρεις προηγούμενοι νικητές) ό,τι και αν συμβεί, αφού οι δυο ημιτελικοί της Κροατίας με τη Ρωσία και της Αγγλίας με τη Σουηδία είναι υπόθεση της Ευρώπης.

Κι όλα αυτά, χωρίς να υπάρχουν στη διοργάνωση Ιταλία, Ολλανδία, και με τις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία να έχουν μείνει νωρίς εκτός διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο.