Την κατάθεση τροπολογίας βάση της οποίας θα απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα, όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για έκτροπα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιώργος Βασιλειάδης.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε τόσο τις ΠΑΕ, όσο και το πολιτικό σύστημα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και «να μην χαϊδεύουν αφτιά».

Σύμφωνα με το skai.gr, ο υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στη νέα τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, λέγοντας πως είναι καλύτερος σωφρονισμός να στερείς από κάποιον αυτό που αγαπά.
«Ερχόμαστε να φέρουμε μια διάταξη με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου μετά την άσκηση δίωξης. Τον 17αρη, 16αρη και 18αρη δεν τον κάνεις καλύτερο βάζοντάς τον με κακοποιούς, αλλά στερώντας του αυτό που αγαπά. Την πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτός είναι ο καλύτερος σωφρονισμός. Και αν προβεί εκ νέου σε παράβαση, τότε να καταλήξει εκεί που καταλήγουν οι εγκληματίες.

Αυτή η πρόβλεψη, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, που προωθούμε, θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις μεγάλες δικαιολογίες για τα περιστατικά βίας μέσα στα γήπεδα και να γυρίσουμε σελίδα», σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Τέλος, όπως ανέφερε ο ίδιος: «φέτος καταγράφηκαν λιγότερα κρούσματα βίας και έντασης στα γήπεδα. Οι συλλήψεις είναι περισσότερες, η αστυνομία λειτουργεί άμεσα σε όλα τα περιστατικά βίας. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις από τη Δικαιοσύνη ενώ όσα οξυμένα περιστατικά συντελέστηκαν θα πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα», κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.