Με “σούπερ” Καβάνι η Ουρουγουάη απέκλεισε την Πορτογαλία και προκρίθηκε στους “8” του Μουντιάλ

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Με τον Έντινσον Καβάνι να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ, η Ουρουγουάη επικράτησε με σκορ 2-1 της Πορτογαλίας και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

O επιθετικός της Παρί πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ της ομάδας του, συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Μόλις στο 7′ λεπτό ο Matador εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σουάρες και με ωραία κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Στο 55′ η Πορτογαλία ισοφάρισε προσωρινά με καρφωτή κεφαλιά του Πέπε, όμως ο Καβάνι δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα.

Στο 62′ με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ από την συμβολή της περιοχής έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Λίγο μετά το δεύτερο τέρμα του, ο Ουρουγουανός επιθετικός τραυματίστηκε με το μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας, τον Κριστιάνο Ρονάντομ να τον βοηθά να βγει εκτός αγωνιστικού χώρο και να κερδίζει το χειροκρότημα του κοινού.

Αντίπαλος της Ουρουγουάης στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι η Γαλλία, η οποία νωρίτερα απέκλεισε στην Αργεντινή με σκορ 4-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη: (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Λασάλτ, Βεσίνο, Τορέιρα, Νάντες (81’ Σάντσες), Μπετανκούρ (64’ Κρίστιαν Ροντρίγκες), Λουίς Σουάρες, Καβάνι (74’ Στουάνι).

Πορτογαλία:(Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Ζοσέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65’ Κουαρέσμα), Ζοσέ Μάριο (85’ Μανουέλ Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκέδες (74’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.