Παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες ανέφεραν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αυτό δεν λειτουργήσει σωστά. Γι' αυτό άλλωστε και έρχεται υπερσύμβουλος στην ΕΠΟ, ώστε να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων.

Παράλληλα, ο Μπιορν Βασάλο, επιτέθηκε στην ΕΠΟ και τη Super League για τις αλλαγές που επιχειρήθηκαν στις ποινές του πειθαρχικού κώδικα, λέγοντας: "Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Zητήσαμε απαντήσεις και λάβαμε φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν πειστικές.

Κάποιοι από εδώ μέσα δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργούμε. Η επιτήρηση ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Δεν θα φύγουμε μέχρι η ΕΠΟ να λειτουργήσει σωστά. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε".

Για τον Τσέχο, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος θα έχει ρόλο υπερσυμβούλου, ανέφερε: "Θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου".

Για τον κίνδυνο Grexit, είπε ότι ακόμα δεν έχει εκλείψει: "Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός αν όλοι αφήσουμε τις προσωπικές ατζέντες και τις συγκρούσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA".