Το Περού αποχαιρέτησε του Μουντιάλ με νίκη μετά από 36 χρόνια!

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Παρότι είχε ήδη αποκλειστεί από την 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, το Περού πήρε μία νίκη γοήτρου με 2-0 επί της Αυστραλίας αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 36 χρόνια!

Στον αντίποδα, η Αυστραλία που κυνηγούσε τις λίγες πιθανότητες πρόκρισης που είχε, τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου και χωρίς νίκη. Για να περάσει, ήθελε πάση θυσία νίκη επί του Περού και ήττα της Δανίας, από τη Γαλλία, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Δεν συνέβη τίποτα από τα δύο τελικά.

Η ομάδα από τη Λατινική Αμερική, αν και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος, αποφασιστικότητα και κατάφερε να πάρει τη νίκη, επί της “αγνώριστης” συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια Αυστραλίας.

Η ομάδα του Γκαρέκα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Σκόρερ ήταν ο Καρίγιο (18′) που με ένα καταπληκτικό εναέριο σουτ, νίκησε τον Ράιαν και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για το Περού σε Μουντιάλ έπειτα από 36 χρόνια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Περού “χτύπησε” και πάλι με τον Κουέβα να δίνει την ασίστ και τον Γκερέρο να σκοράρει, για το 2-0 που ήταν και το τελικό του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως με το τέρμα του αυτό ο Γκερέρο έγινε ο τρίτος γηραιότερος Λατινοαμερικανός σκόρερ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Συνθέσεις:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Βαν Μάρφαϊκ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72′ Ιρβάιν), Λέκι, Γιούριτς (53′ Κέιχιλ), Κρούζε (57′ Αρζάνι).

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63′ Ουρτάδο), Γιοτούν (46′ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (79′ Καρταχένα), Φλόρες

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.