Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, μίλησε για τον Γιάννη Παντακίδη που ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του στο βόλεϊ, λόγω προβλήματος υγείας.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Full Επίθεση στον Libero 107.4 FM:

Για το τέλος της καριέρας του Γιάννη Παντακίδη:

"Είναι συγκλονιστική η είδηση γιατί ο Γιάννης αναγκάζεται να σταματήσει την καριέρα του χωρίς να έχει έρθει χρονικά το τέλος, αλλά αυτό συμβαίνει με μία άσχημη διαδικασία. Είναι συγκλονιστικό το τέλος της πορείας ενός αθλητή που γεννήθηκε μέσα στον ΠΑΟΚ και μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ και έζησε και τις μεγάλες δάφνες των επιτυχιών των τελευταίων ετών. Θα θέλαμε να είναι καλύτερος ο τρόπος που θα τελείωνε ο Γιάννης την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Το μόνο καλό σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο Γιάννης ανακάλυψε γρήγορα το πρόβλημα του και έτσι μπορεί να προστατεύσει το μέλλον του και τη ζωή και τη συνέχεια της οικογένειάς του".

Για το αν το πρόβλημά του είναι αδιαχείριστο για να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο:

"Ναι. Σήμερα είχαμε ραντεβού μαζί του εγώ με τον πρόεδρο, τον κ. Τσαλόπουλο και εκεί ο Γιάννης μας είπε ακριβώς τι είχε συμβεί σε όλη την πορεία αυτού που αρχικά φαινόταν ως τραυματισμός.  Τελικά διαπιστώθηκε ότι είναι μία θρόμβωση και πάσχει από ένα σύνδρομο το οποίο είναι αδύνατο να ξεπεραστεί ακόμη και με μια αγωγή, αν φτάσει σε κάποιο διάστημα κρύβει επικινδυνότητα. Το ευχάριστο για τη ζωή του Γιάννη είναι ότι αυτό συνέβη στο τέλος της αθλητικής του καριέρας. Φυσικά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την μετέπειτα ζωή του. Αλλά είναι επικίνδυνο για έναν άνθρωπο που έχει αυτή την ασθένεια να κάνει αθλητισμό. Και δεν υπήρχε κανένας λόγο ο Γιάννης να ρισκάρει κάτι τέτοιο".

Για το αν η απόφαση πάρθηκε σήμερα ή αν γνώριζαν κάτι νωρίτερα:

"Αυτό που ξέραμε ως διοίκηση ήταν ότι τα μηνύματα έδειχναν ότι ο Γιάννης ενδεχομένως να συνεχίσει. Απλά επειδή με τις τελευταίες εξετάσεις που έκανε φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαλειφτεί οριστικά ώστε να απαλειφτεί οποιαδήποτε περίπτωση  επικινδυνότητας για συμμετοχή του σε αθλητική δραστηριότητα, θεώρησε και ο ίδιος και η οικογένειά του λογικότερο να σταματήσει τον αθλητισμό και νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Η απόφασή του φυσικά είναι απόλυτα σεβαστή".

Για την εμβληματική παρουσία του στον ΠΑΟΚ:

"Ο Γιάννης με έναν σημαντικό και ταπεινό τρόπο έχει κάνει την παρουσία του εμβληματική μέσα στο τμήμα της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Αυτό καταδεικνύει και την σημαντικότητα του χαρακτήρα του και το πόσο σημαντικός ήταν και αγωνιστικά. Χωρίς να είναι ένας αθλητής που έφτασε στα 2.60, ήταν ένας αθλητής που πάντα συμμετείχε μέσα στην ομάδα με ένα τρομερό ποσοστό επιτυχίας σε προσπάθειες και τελικά οι προπονητές αντιλαμβάνονταν πόσο σημαντικός είναι και από την εμπειρία του και από την ικανότητά του. Και νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό στο αγωνιστικό του προφίλ. Οσον αφορά τον αθλητή Γιάννη, ήταν ένα παιδί που ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί, πάντα κρατούσε τα αποδυτήρια και μαζί με τους σπουδαίους αθλητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ έδιναν πάντα το μήνυμα του πρωταθλητισμού μέσα στην ομάδα".

Για το αν αλλάζει ο προγραμματισμός μετά από αυτή την εξέλιξη:

"Είχαμε ένα μπακ-απ για το θέμα του Γιάννη γιατί ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο ο Γιάννης να είναι σίγουρα 100% σε δραστηριότητα. Αλλά θέλαμε να ξέρουμε τι θα συνέβαινε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα από τους γιατρούς. Τώρα, με αυτό το δεδομένο πρέπει να δούμε τι θα γίνει στους κεντρικούς. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή ήδη έχει δύο Έλληνες στο κέντρο, τον Γάτση που είχε συμμετοχές στην Α1 και τον Καπετανίδη και σίγουρα θα έρθει ένας ξένος σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα θα καλύψουμε την 4η θέση του κεντρικού στην ομάδα. Το θέμα του Παντακίδη το γνώριζε και ο προπονητής. Μένει να δούμε τώρα πως θα συμπληρωθεί το ρόστερ, νομίζω ότι θα το διαχειριστούμε".

Για την απουσία του Παντακίδη από τα αποδυτήρια της ομάδας:

"Αυτό είναι το πιο προβληματικό σημείο για εμάς. Εκεί χάνεις κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αναπληρωθεί. Το συζητήσαμε λίγο γρήγορα με τον κ. Τσαλόπουλο και είπαμε ότι πρέπει να συγκεράσουμε πολύ τη ικανότητα με την εμπειρία μέσα στα αποδυτήρια για τη νέα χρονιά. Και αυτό ίσως μας οδηγήσει σε μία λύση για το ρόστερ πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή. Ξέρει και ο προπονητής ότι σε αυτό το επίπεδο θα παίξει σημαντικό ρόλο και η δική μας η άποψη. Οπότε νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εχουμε κάποιες σκέψεις, θα συζητήσουμε με τον προπονητή και πιστεύω θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις".

Για το αν ο Παντακίδης θα παραμείνει στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ:

"Είναι το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε και για εμάς αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο σαν θέση. Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης είναι μόνιμος κάτοικος στα Γιαννιτσά. Μας μίλησε για όσα σκέφτεται για το μέλλον του. Θέλει να κάνει εκεί ένα ξεκίνημα με μικρά παιδιά και να παραμείνει κοντά στο βόλεϊ. Του είπαμε ότι η διοίκηση θα του συμπαρασταθεί σε ό,τι κι αν δημιουργήσει και αυτό είναι μια υπόσχεση για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα".