Διαβάστε τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Η ΕΟΚ έκανε μάλιστα έκτακτο Δ.Σ., μέσω του οποίου αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

ΕΟΚ

"Με αίσθημα οδύνης, έγινε δεκτό το άγγελμα της απώλειας του Κώστα Πολίτη από τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας φίλος πάνω απ’ όλα, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το προσωνύμιο «Ευρωκόουτς» έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, για τον προπονητή που συντέλεσε αποφασιστικά στο μπασκετικό θαύμα του 1987, την επιτυχία ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Κώστας Πολίτης όμως, δεν ήταν μόνο στην «βιτρίνα» του αθλήματος. Ήταν και αυτός που όλον τον χρόνο γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος. Η απώλεια του Κώστα Πολίτη είναι δυσβάσταχτη για την οικογένειά του, ταυτόχρονα όμως είναι πολύ μεγάλη για όλους εμάς, τους ανθρώπους που τον συναναστραφήκαμε, που συνεργαστήκαμε μαζί του, που μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες, χαρές.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΕΣΑΚΕ

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Πολίτη.

Ο Κώστας Πολίτης ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ ’87 και της κατάκτησης του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου, που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο εκλιπών αφιέρωσε την ζωή του στο αγαπημένο μας άθλημα από μικρό παιδί όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην Νήαρ Ήστ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Κατέκτησε Πρωταθλήματα και διακρίσεις τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής του Παναθηναϊκού, διετέλεσε για 6 χρόνια (1982-88) κόουτς της Εθνικής ομάδας, ήταν από τους πρωταγωνιστές της υλοποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ενώ εργάστηκε ως προπονητής και σε άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Περιστέρι κ.α.).

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Κώστα Πολίτη.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν θα ξεχάσει ποτέ την μεγάλη προσφορά του Κώστα Πολίτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".