Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο χώρο της διαιτησίας και την αξία της βοήθειας του Ιβάν Σαββίδη στο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Ο Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στο πώς κύλησαν οι τελικοί, αλλά και όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν για τους διαιτητές και την επιλογή τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πορεία του ΠΑΟΚ και στην αξία της βοήθειας της οικογένειας Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

Για τους φετινούς τελικούς της Basket League και το κεντρικό θέμα του ΕΣΑΚΕ: «Όσον αφορά το πρωτάθλημα, θέλω να πω… τέλος καλό όλα καλά. Είδαμε ωραίους τελικούς και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι ένα καλό μήνυμα για τη συνέχεια. Βέβαια, το κεντρικό θέμα είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Και όπως είπα και χθες, το μπάσκετ έχει προσφέρει πάρα πολλά και του έχουν επιστραφεί λίγα».

Για την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος: «Στη δήλωση που είχα κάνει ως ΕΣΑΚΕ είχα βάλει μία παράγραφο, στην οποία έλεγα ότι πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς και να καταλήξουμε σε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο ανταγωνιστικό, καθώς βγήκαν στην επιφάνεια νέες ομάδες, όπως ο Προμηθέας, το Λαύριο και η Κύμη. Την τελευταία αγωνιστική κρίθηκε ποιος θα είναι ο 3ος, ποιος ο 4ος, ποιος θα πέσει. Ελπίζω ότι του χρόνου θα δούμε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα».

Για τη διαιτησία: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΟΚ και στη FIBA. Επίσης, υπάρχει η ΚΕΔ, η οποία ορίζεται από την ΕΟΚ. Αυτό το θέμα ξεκινάει πάντα από το πρώτο τελικό των πλέι οφ και τελειώνει στον πέμπτο τελικό. Πρέπει να δούμε το πώς γίνεται η διαδικασία, το πώς γίνεται η εκπαίδευση και νομίζω ότι είναι ένα από τα επόμενα θέματα που θα συζητηθούνε. Το να γίνει η διαιτησία επαγγελματική, αποτελεί ένα από τα θέματα υπό συζήτηση. Σίγουρα για μένα το θέμα είναι το πώς θα βελτιωθεί η διαιτησία».

Για τις κινήσεις για προσέλκυση εσόδων: «Είμαστε σε διαδικασία για την οργάνωση του τμήματος μάρκετινγκ και του χορηγικού τμήματος του ΕΣΑΚΕ. Στόχος είναι πώς θα μαζέψουμε περισσότερα χρήματα προς όφελος των ομάδων. Υπάρχει, επίσης, και η αλλαγή καταστατικού του ΕΣΑΚΕ κι ελπίζουμε ότι θα έχουμε εξελίξεις».

Για την επιθυμία να διεξάγεται πριν από κάθε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League ένα παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδιο: «Ο ΕΣΑΚΕ έχει και την κοινωνική διάσταση και κάνει πολλές εκδηλώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Επομένως, αν υπάρξει πρόταση, είμαστε ανοικτοί στο να συζητηθεί στο Δ.Σ., προκειμένου να δούμε πώς μπορεί να οργανωθεί και να επιτευχθεί και η προβολή των ανθρώπων αυτών».

Για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Νομίζω ότι ο κ. Γιαννακόπουλος έχει προσφέρει τα πάντα στον αθλητισμό. Στην κηδεία ήταν παρών όλος ο κόσμος, ανεξαρτήτως αθλήματος και οπαδικής προτίμησης. Ήταν ο στυλοβάτης και της ίδρυσης του ΕΣΑΚΕ, ενώ είχε προσφέρει πολλά και στην κοινωνία. Γι’ αυτό του αξίζει ένα ευχαριστώ από όλους».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήταν μία χρονιά πάρα πολύ καλή. Ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος πολλές αλλαγές, πίστεψε στους Έλληνες παίκτες και στο τέλος δικαιώθηκε. Σίγουρα είναι επιτυχία ότι κατάφερε να πάρει την 3η θέση, αποκλείοντας την ΑΕΚ που κατέκτησε το Κύπελλο και το Basketball Champions League, όπως και τον Προμηθέα. Και στην Ευρώπη τα πήγε καλά. Η χρονιά ήταν πετυχημένη και είναι μεγάλη η βοήθεια που δίνει και ο κ. Σαββίδης. Το ζήτημα είναι πώς θα αλλάξει ο ΠΑΟΚ επίπεδο. Αυτό γίνεται με έναν απλό τρόπο: το πώς θα πειστεί η οικογένεια του κ. Σαββίδη να ασχοληθεί με το τμήμα μπάσκετ. Πολύ ξεχνάνε τι χρωστούσε ο ΠΑΟΚ και πού έχει φτάσει τώρα. Για να πας στην Euroleague, πρέπει να αλλάξεις επίπεδο. Εμείς έχουμε δίπλα μας τον επενδυτή, όμως πρέπει να τον πείσουμε να δει σοβαρά το μπάσκετ, γιατί κι εκεί θα πανηγυρίσει μεγάλες χαρές».