Ο Άγγελος Αναστασιάδης, με αφορμή την πολύ ευχάριστη εξέλιξη της εύρεσης μοσχεύματος για την ασθενή σύζυγό του, Βιβή, αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Ο έμπειρος κόουτς μιλώντας στον "Fair Play 96,1 FM", τόνισε αρχικά: «Υπάρχει μεγάλη χαρά και μεγάλη ανακούφιση. Εμείς κάνουμε προσευχή, νηστεύουμε, δεν κοιμόμαστε, αλλά η Βιβή τα έχει πετύχει όλα αυτά. Μιλάμε για το πιο ζωτικό κομμάτι του οργανισμού. Μία καρδιά, η οποία ταλαιπωρήθηκε για 20 χρόνια. Εγώ το βασικό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο από όλα τα μέρη της Βόρειας Ελλάδας για την αγάπη του, όλους αυτούς που προσεύχονται για εμάς καθημερινά, όπως επίσης να ευχαριστήσω την άγνωστη δότρια για την οποία μόνο ξέρω ότι είναι γυναίκα. Από αυτή την κοπέλα θα ζήσουν άλλοι 7-8 άνθρωποι, θα δουν τη ζωή καλύτερα. Θα το «κάνω σημαία» αυτό, ήξερα ότι μπορεί να παρεξηγηθώ μιλώντας χωρίς η Βιβή να είναι μεταμοσχευμένη. Θέλω να πω, επίσης, ότι υπάρχει μία αξιοκρατία σε αυτό το νοσοκομείο και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη τη συμπαράσταση. Πρέπει όλα τα ΜΜΕ να βγουν και να μιλήσουν για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στη δωρεά οργάνων. Στην Ισπανία υπάρχει τρίλεπτο μήνυμα για τη δωρεά οργάνων μετά από το τέλος της κάθε εκπομπής».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς για εμάς, τα ΜΜΕ είναι αυτά που αναμοχλεύουν και αναμασάνε κάποια πράγματα. Μίλησα, επίσης, και με τον Πρόεδρο τον κ. Σαββίδη, ο οποίος είναι διαθέσιμος να βγει μπροστά και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωτοπορήσει σε αυτό το θέμα. Τρώει πολύ ψωμί… κόσμος από αυτή την οικογένεια και πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν. Το 70% των μοσχευμάτων έρχονται από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Είμαστε πρώτοι με διαφορά. Αν ξεκινήσουμε όλοι μαζί μία καμπάνια, θα ακολουθήσουν όλοι. Το μόνο κακό που υπάρχει είναι η άγνοια».

Ο γνωστός προπονητής κατέληξε ως εξής: «Η Βιβή θα βγει από την εντατική, Θεού θέλοντος, την άλλη Παρασκευή και στη συνέχεια θα παραμείνει στο δωμάτιο για ένα μήνα για μία άλλη διαδικασία. Έχουμε αφήσει πίσω τα ποδοσφαιρικά, όμως την προηγούμενη εβδομάδα είχα μία πρόταση από ομάδα της Superleague, την οποία απέρριψα. Να ευχαριστήσω ξανά τη δότρια και να ευχηθώ να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία».