Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την απόλυσή του από την Εθνική ο Χουλέν Λοπετέγκι, ενώ δήλωσε ευτυχισμένος για τη δουλειά στη Ρεάλ Μαδρίτης και ζήτησε παραμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Η χθεσινή (σ.σ.: Τετάρτη) ήταν η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου μετά τον θάνατο της μητέρας μου. Ωστόσο, η σημερινή (σ.σ.: Πέμπτη) είναι η πιο ευτυχισμένη», είπε δακρυσμένος ο νέος προπονητής της Ρεάλ, για να συνεχίσει: «Εγώ είμαι ήρεμος. Ημουν ειλικρινής, έκανα το σωστό και δεν πρόδωσα κανέναν». Εννοείται ότι δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί και στον Κριστιάνο: «Ο Ρονάλντο είναι ο παίκτης που θα ήθελα στο πλευρό μου. Και ευτυχώς ο κορυφαίος του κόσμου παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Νωρίτερα είχε μιλήσει και ο Φλορεντίνο Πέρεθ για όσα συνέβησαν: «Θέλαμε να κάνουμε αυτή την παρουσίαση μετά το Μουντιάλ, αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε η κατάσταση, δυστυχώς την επισπεύσαμε. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η συμφωνία μας επηρέαζε την Εθνική και κατέστρεψε αυτό το πλάνο. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να εκδιωχτεί με αυτόν τον τρόπο ο Λοπετέγκι. Οι προπονητές δεν ανήκουν στον Ρουμπιάλες (σ.σ.: πρόεδρος Ομοσπονδίας). Αυτά δεν γίνεται να συμβαίνουν στον 21ο αιώνα».