Η FIFA ανακοίνωσε τους υψηλούς προσκεκλημένους στις εκδηλώσεις της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διάσημος Άγγλος τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς θα ψυχαγωγήσει το κοινό όπως μόνο ο ίδιος γνωρίζει σε μία γιορτή που θα παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων εντός "Λουζνίκι" και εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου από τις τηλεοράσεις του. Μαζί του θα βρίσκεται η Ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφούλινα, η οποία θα προσθέσει το τοπικό στοιχείο στη διοργάνωση.

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα γυρίσω πίσω στη Ρωσία για μία τέτοια μοναδική παράσταση. Έκανα πολλά στην καριέρα μου και η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπροστά σε 80.000 φιλάθλους στο στάδιο και πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ήταν παιδικό όνειρο. Θα θέλαμε να καλέσουμε τους φίλους του ποδοσφαίρου και της μουσικής να γιορτάσουν μαζί μας στη Ρωσία, στο στάδιο ή να συντονιστούν στις τηλεοράσεις λίγο νωρίτερα για ένα αξέχαστο σόου", δήλωσε ο 44χρονος τραγουδιστής.

Σε αθλητικό επίπεδο, την ευθύνη της παρουσίασης θα την έχει ο δύο φορές κάτοχος του τροπαίου, Ρονάλντο. "Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πάντοτε πολύ συμβολικό. Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μία μεγάλη στιγμή για σένα, ως παίκτης ή φίλαθλος, που την περίμενες για τέσσερα χρόνια και τελικά ήρθε. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στις τέσσερις εβδομάδες του τουρνουά, όμως όλοι είναι βέβαιοι ότι θα είναι αξέχαστο", δήλωσε το "Φαινόμενο".

"Φυσικά, είναι πολύ συγκινητικό και για τους παρουσιαστές. Μετά από τόση σκληρή δουλειά, ξαφνικά όλος ο κόσμος συγκεντρώνεται στην 'αυλή' σου για να γιορτάσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Το αισθάνθηκα αυτό στη Βραζιλία πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα είμαι χαρούμενος να μοιραστώ αυτόν τον ενθουσιασμό με τους Ρώσους".