Για Τεέμου Πούκι, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, μίλησε ο Κύπριος επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου που αγωνίστηκε στη Δανία με τη φανέλα της Κοπεγχάγης και είχε ως αντίπαλο τον Φιλανδό.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κύπριος ποδοσφαιριστής στον Arena FM 89.4 :

Για την εμπειρία του στην Κοπεγχάχη: «Πλέον, έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου, η φετινή σεζόν δεν ήταν τόσο καλή όσο θα θέλαμε για την Κοπεγχάχη, καθώς η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση, αλλά ευτυχώς έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία μας στο Europa League».

Για τα 16 γκολ που πέτυχε με την Κοπεγχάγη: «Για μένα το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά σε μια χρονιά που η Κοπεγχάγη δεν είχε μια τόσο καλή πορεία».

Για το πώς είναι το δανέζικο πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό από το κυπριακό. Έχει πολλές μονομαχίες και υψηλό επίπεδο. Μου πήρε λίγος χρόνος μέχρι να το συνηθίσω. Πιστεύω ότι είναι μέσα στα πλαίσια όπου μπορώ ν’ αγωνίζομαι».

Για το αν μπορεί να το συγκρίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι πως δεν το παρακολουθώ και πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπω μόνο κάποια ντέρμπι. Είναι εξίσου καλό και δυνατό. Είναι παρόμοιο με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τον Τεέμου Πούκι, που θέλει ο ΠΑΟΚ: «Ο Πούκι είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός απ’ ότι τον έχω δει φέτος. Είναι παίκτης περιοχής, όπου κινείται πίσω από την άμυνα. Νομίζω ότι φέτος έκανε μία εξαιρετική σεζόν με πολλά γκολ. Το έχει το γκολ. Ξέρει να κινείται μέσα στην περιοχή πολύ καλά. Κυνηγάει τον χώρο, κυνηγάει την άμυνα. Αυτά είναι τα δύο προσόντα του».

Για το αν είναι γρήγορος: «Δεν είναι ούτε αργός ούτε πολύ γρήγορος. Έχει, όμως, μια έκρηξη, μια ταχύτητα στο παιχνίδι του».

Για τις στημένες φάσεις: «Δεν έχω δει τα γκολ που έχει βάλει, αλλά στο πρωτάθλημα της Δανίας δίνουν βάση στις στατικές φάσεις και σκοράρουν πάρα πολλές φορές στατικά».

Για το αν ο Πούκι θα ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως ναι. Απλώς πρέπει να προσαρμοστεί στη μεγάλη πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ, όπως όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες και πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει τον καλό του εαυτό και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο ίδιος δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον ΑΠΟΕΛ, αυτές δεν κατέληξαν κάπου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το αν βλέπει την καριέρα του προς το αγγλικό πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω προς το παρόν. Εγώ είμαι προσηλωμένος στην ομάδα μου, έχω ακόμα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο. Αν κάποτε γίνει οποιαδήποτε κρούση από οποιαδήποτε ομάδα, θα βρεθεί η χρυσή λύση…».