Η ΚΑΕ Άρης ξεκίνησε τις διαδικασίες για να αρθούν τα έξι απαγορευτικά μεταγραφών. Συγκεκριμένα, έστειλε επιστολή στην FIBA, εκφράζοντας την επιθυμία να διευθετήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι "κίτρινοι" απευθύνθηκαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας παράλληλα και την συμβουλή της, για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χειριστούν το θέμα με το ban.

Υπενθυμίζουμε ότι στον Άρη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω των οφειλών του σε έξι πρώην αθλητές του (σ. σ. Μαρμπλ, Τζένκινς, Μπάκνερ, Καββαδάς, Σανικίντζε, Ντραγκίτσεβιτς) και η συνολική οφειλή απέναντί τους αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η ΚΑΕ Άρης έστειλε επιστολή στη FIBA στην οποία ενημέρωσε τόσο για τις ριζοσπαστικές αλλαγές που έγιναν στην ομάδα με σπουδαιότερη αυτή στην ιδιοκτησία και παράλληλα ζήτησε τη συμβουλή της περί της επιχειρηματολογίας που πρέπει να ακολουθήσει για να επιτευχθούν συμφωνίες και να ανακτηθεί το δικαίωμα πραγματοποίησης ελεύθερων μεταγραφών.

Συνήθως, η FIBA αναλαμβάνει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των ομάδων και των πιστωτών και παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνει την πραγματική βούληση της ομάδας.