Περισσότεροι από 200 δρομείς έτρεξαν την περασμένη Κυριακή στον 8ος Χορτιάτης Trail Run.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα, αγωνίστηκαν στα μονοπάτια των ¨παγοποιών¨, μέσα στο ¨ρέμα του Λαγού¨ , στο ¨μονοπάτι της Αρκούδας¨, στις ανηφόρες με τα ¨κόκκινα χώματα¨. Ονομασίες και περιοχές που εντυπωσίασαν τους αγωνιζόμενους και γνώρισαν στον κάθε αθλητή τις περιοχές που ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης!.

Το πρωί της Κυριακής 27 Μαίου , ο Στυλιανός Καιάφας, τεχνικός διευθυντής του αγώνα, έδωσε την εκκίνηση σε 183 αθλητές και 17 αθλήτριες.Πρώτος στον τερματισμό έφτασε ,πολύ δυνατός,ο αθλητής Αλέξανδρος Φωτιάδης (με χρόνο 1.47.04) .Τον ακολούθησε ο Ιωάννης Κουρκουρίκης (με χρόνο 1.54.10) κατακτώντας τη δεύτερη θέση και τον ακολούθησε  ο Χρήστος Ζηλιασκούδης (με χρόνο 2.03.28) τερματίζοντας στην τρίτη θέση .

Η πρώτη κυρία του αγώνα Ντέπυ Σημαντράκου έφτασε στον τερματισμό πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με (χρόνο 2.24.47),την ακολούθησε η Βιολέτα Διαλετάρα (με χρόνο 2.31.46) κατακτώντας την δεύτερη θέση, την ακολούθησε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη (με χρόνο 2.31.04) κατακτώντας την τρίτη θέση.

Η διοργάνωση σχεδίασε και υλοποίησε μια διαδρομή όσο το δυνατόν βουνίσια, αξιοποιώντας άγνωστα και γνωστά μονοπάτια του βουνού, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό, σε έναν από τους δυσκολότερους αλλά και ομορφότερους «μικρούς» αγώνες του είδους του στην Ελλάδα.

Ο μικρότερος αθλητής που τερμάτισε τον αγώνα είναι ο Σεραφείμ Μώρης 16 ετών,και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που τερμάτισε τον αγώνα είναι ο Κος Απόστολος Τσιρίκας 70 ετών.