Την ικανοποίηση του για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Super League, αλλά και για την πρόθεσή του να παραμείνει στον Άρη εξέφρασε ο Χρήστος Μπούρμπος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα Fair Play Press:

Χρήστο, φτάνοντας πλέον στο φινάλε της σεζόν και κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, που ολοκληρώθηκε, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό;

«Θέσαμε από την αρχή ως στόχο την άνοδο της ομάδας. Για μένα αυτοσκοπός δεν ήταν να βγούμε πρώτοι. Δεν με ένοιαζε η τελική βαθμολογία, παρά μόνο να βγει η ομάδα κατηγορία. Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα επιστρέφει στη φυσική θέση της. Εκεί που πραγματικά πρέπει να αγωνίζεται».

Ποια θεωρείς ότι ήταν τα πιο κομβικά σημεία της σεζόν. Ας πούμε για παράδειγμα σε ποια παιχνίδια θεωρείς ότι σαν ομάδα δείξατε και πιστέψατε ότι φέτος η ομάδα θα ανέβει;

«Σίγουρα η φετινή σεζόν στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο πολύ καλό ξεκίνημα που κάναμε. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικές οι νίκες μέσα στην Τρίκαλα και μέσα στην Δράμα. Πολύ σημαντική η νίκη με την Παναχαϊκή, με ανατροπή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπως βέβαια και η ισοπαλία στην Πάτρα, με τον τρόπο κιόλας που ήρθε. Νομίζω ότι αυτά τα αποτελέσματα έδωσαν και την σφραγίδα για την πορεία της ομάδας Ειδικά τα πρώτα με τα Τρίκαλα και την Δράμα, έδειξαν ότι φέτος θα ερχόταν η άνοδος».

Υπήρξαν κάποιες στιγμές φέτος, που ας πούμε «αγχώθηκες» ότι μπορεί και πάλι να μην έρθει η άνοδος; Για παράδειγμα μετά τις τρεις σερί ισοπαλίες;

«Σε μια σεζόν δεν μπορεί η ομάδα να κερδίζει συνέχεια, θα έρθουν και οι δύσκολες καταστάσεις. Ας πούμε ότι πάνω-κάτω ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την περίοδο. Μια περίοδος όμως μικρή στην οποία δεν ηττήθηκε η ομάδα».

Η επόμενη μέρα για τον Χρήστο Μπούρμπο, ποια είναι;

«Κουβέντες έχουν γίνει με τον πρόεδρο. Υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Η διάθεσή μου είναι να μείνω στην ομάδα, δεν το συζητάμε. Το έχω πει ξανά αυτό. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και όσο θα είμαι αξιοπρεπής μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα προσπαθώ να αγωνίζομαι και μακάρι να μπορέσω να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Πώς θα πρέπει να κινηθεί ο Άρης την επόμενη χρονιά;

«Σίγουρα η ομάδα πέρασε κάποια χρόνια δύσκολα. Βγήκε στην επιφάνεια πάλι και πρέπει με σωστή οργάνωση και διαχείριση να ορθοποδήσει και να βρει πάλι τον εαυτό της και να σταθεροποιηθεί εκεί που της αξίζει. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πρέπει να κάνουν».

Στη φάση που βρισκόταν φέτος ο Άρης, προφανώς και το «καλό ποδόσφαιρο», που λένε, δεν ήταν προτεραιότητα… Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Έτσι είναι όμως παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι η ομάδα σίγουρα θα μπορούσε να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά όπως είπα ο στόχος όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν να βγει η ομάδα στην επόμενη κατηγορία είτε παίζοντας καλή μπάλα, είτε όχι. Και τώρα στο φινάλε δε νομίζω να θυμάται κανείς αν παίξαμε καλά ή όχι. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο Άρης «τελείωσε» με αυτές τις κατηγορίες, είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε κι ελπίζω ποτέ ξανά να μην βρεθεί σε παρόμοια θέση».