Ο Λιονέλ Μέσι είχε τη δυνατότητα να επιλέξει σε νεαρή ηλικία να αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας και ίσως να ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2008, το Μουντιάλ 2010 και το Euro 2012. Ωστόσο, ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα δεν μετανιώνει που προτίμησε να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, όπως δήλωσε.

"Κάποιος μου είπε ότι αν είχα παίξει στην εθνική Ισπανίας θα είχα πάρει το Μουντιάλ. Όμως δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό και για μένα δεν θα ήταν το ίδιο να το καταφέρω με την Αργεντινή. Με την πατρίδα μου θα ήταν κάτι μοναδικό. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα, για την εθνική, για όλο το έθνος", ανέφερε.

Όσο για τις πιθανότητες της Αργεντινής στο Μουντιάλ; "Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο. Η Ισλανδία έδειξε στο Euro πόσο δυνατή είναι, η Κροατία παίζει πολύ καλά και έχει δυνατό κέντρο, ενώ η Νιγηρία πάντα μας προκαλεί προβλήματα. Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μας, διαθέτουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι και όχι να λέμε ότι πάμε να το πάρουμε γιατί είμαστε οι καλύτεροι. Γιατί αυτό δεν ισχύει. Αυτή τη στιγμή η Βραζιλία, η Ισπανία και η Γερμανία είναι οι καλύτερες ομάδες", τόνισε.