Η Σπόρτινγκ θέλει Πασχαλάκη και οι Πορτογάλοι “ανέκριναν” τον Σκιαθίτη

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και οι Πορτογάλοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον γύρω από την περίπτωση του Έλληνα τερματοφύλακα.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε δημοσίευμα της record.pt, φιλοξενούνται δηλώσεις του προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργου Σκιαθίτη, με τον οποίο επικοινώνησαν προκειμένου να τους αναλύσει το προφίλ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Όπως σημειώνουν οι Πορτογάλοι: «Η άνοδος του Πασχαλάκη τους εξέπληξε όλους, εκτός από εκείνους που δουλεύουν μαζί του. Ο Έλληνας τερματοφύλακας φιγουράρει ως ο πιθανός διάδοχος του Ρουί Πατρίσιο σε περίπτωση που ο τελευταίος αποχωρήσει από τα Λιοντάρια».

Μάλιστα, τονίζουν πως ο Πασχαλάκης αφίχθη στον ΠΑΟΚ χωρίς να υπολογίζεται ως βασικός τερματοφύλακας αλλά μόλις του δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξε με νύχια και με δόντια. Η «σφραγίδα ποιότητας» του προέρχεται από τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργο Σκιαθίτη, ο οποίος εξήρε στις δηλώσεις του τον 29χρονο κίπερ:

«Είναι ένας τερματοφύλακας με αθλητικά προσόντα, με δυνατή σωματική διάπλαση… εκρηκτικός στις ενέργειες, γρήγορα και εξαιρετικά αντανακλαστικά. Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, στις εναέριες “μονομαχίες”. Μπορεί να διαβάσει καλά το παιχνίδι και δεν παραμένει… κλεισμένος στην εστία του. Μπορεί να βοηθήσει αρκετά και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του» ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Δουλέψαμε σκληρά αυτή τη χρονιά, ειδικά στα πόδια, καθώς είναι ένας τερματοφύλακας που μέχρι τώρα είχε αγωνιστεί σε μικρότερες ομάδες στην Ελλάδα. Έχει εξελιχθεί πολύ μετά από την ομαδική δουλειά που κάναμε μαζί με την ομάδα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο, πράγματα που τον βοήθησαν να… μεγαλώσει ποδοσφαιρικά».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.