Ίλιεφ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον τίτλο μέσα στο γήπεδο

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τον οποίο χαρακτήρισε, «The great Alexander του ΠΑΟΚ και της Σερβίας», μίλησε πρώην παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά και νυν τεχνικός διευθυντής της Παρτιζάν, Ίβιτσα Ίλιεφ.

Παράλληλα σχολίασε τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την προσπάθεια της Σερβίας στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα Metrosport:

Για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: «The great Alexander του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Σερβίας. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική σεζόν στην Τούμπα. Τα 27 γκολ που πέτυχε, με κάθε τρόπο, δείχνουν και την εκτελεστική του δεινότητα και την ποιότητα που έχει. Από την στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε, έκανε πολύ μεγάλα πράγματα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ήταν απίστευτος.

Ειλικρινά πιστεύω πως ο Πρίγιοβιτς μπορεί να βοηθήσει την Εθνική Σερβίας να προχωρήσει στο Μουντιάλ παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε δύσκολο όμιλο. Όμως μπορεί να οδηγήσει και τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, καθώς όπως μαθαίνω, αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της πρώην ομάδας μου. Ο Πρίγιοβιτς μαζί με τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (κέρδισε με τη Φούλαμ από χθες την άνοδο στην Premier League) είναι για εμένα, οι δύο Great Alexander».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κρατήσει τον Πρίγιοβιτς: «Η συμμετοχή του στο Μουντιάλ θα αυξήσει τις μετοχές του. Όμως το βασικό για τον ΠΑΟΚ, είναι να καταφέρει, παρά τις προτάσεις που θα έρθουν, να μην τον παραχωρήσει, να τον κρατήσει στο ρόστερ του, για να συμμετέχει δυναμικά στην προσπάθεια για την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Πρίγιοβιτς έχει πάρει φόρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόοδό του».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον τίτλο μέσα στο γήπεδο. Αυτό γνωρίζω, αυτό έγινε».

Για την προσπάθεια της Εθνικής Σερβίας στο Μουντιάλ (συμμετέχει στον πέμπτο όμιλο με αντιπάλους την Βραζιλία, την Ελβετία και την Κόστα Ρίκα): «Βασικός στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο και στη συνέχεια, βήμα προς βήμα, στα νοκ άουτ παιχνίδια να διεκδικήσει τις προκρίσεις».

Για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου: «Με το ρόστερ που έχει και πολύ καλές προσθήκες, θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής την νέα σεζόν. Επιμένω και τονίζω πως ο Πρίγιοβιτς θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΟΚ την επόμενη περίοδο, για αυτό είναι πολύ βασικό να διατηρηθεί στην ομάδα και να μην πωληθεί. Γιατί με μία καλή πορεία στο Μουντιάλ με την Εθνική Σερβίας, είμαι βέβαιος πως θα εκτοξευθεί η αξία του. Πάντως για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σπουδαίο να τον διατηρήσει και να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας στην μεγάλη προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

Για την Παρτιζάν: «Εχουμε πολύ δουλειά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν αρχίσουν οι προκριματικοί αγώνες στους οποίους συμμετέχουμε στο Europa League. Στόχος είναι να προκριθούμε στους ομίλους».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν εγκωμίασε τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Δεν ξεχνώ όσα έζησα με τον ΠΑΟΚ. Είναι η δεύτερη ομάδα μου».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.