Με ψήφους 15-2, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε την αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Αυτό σημαίνει πως καταργείται οριστικά για φέτος η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Αυτή θα είναι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό που είναι βέβαιο πως δεν θα αδειοδοτηθεί.

Σύμφωνα με το sdna.gr, τα δύο μέλη της Ε.Ε. που την καταψήφισαν ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Έγκυρες πηγές επίσης αναφέρουν, ότι η κατάργηση του υποβιβασμού δεν άρεσε ιδιαίτερα στον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ και στο μέλος της Επιτροπής, Εντουάρντο Ντερβίσι που είναι παρόντες στην συνεδρίαση.

Οι δύο ξένοι αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το sdna.gr, φέρονται να άφησαν κάποιες αιχμές και να αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, λέγοντας πως επειδή είναι ένα κρίσιμο εσωτερικό ζήτημα, θα ήταν καλό να απέχουν και να αφήσουν την Ε.Ε. της ΕΠΟ να αποφασίσει μόνη της χωρίς την παρουσία τους!