Σε διαζύγιο οδηγούνται η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς η διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μεγάλη, ενώ ο ισπανός τεχνικός έχει προτάσεις από την πατρίδα του. Μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχτεί είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μπορεί στη συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Χιμένεθ να προέκυπτε απόλυτα θετικό κλίμα, ωστόσο δεν επισημοποιήθηκε καμία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό διότι δεν είχε πραγματοποιηθεί συζήτηση σε συγκεκριμένη βάση για το οικονομικό, ενός τεχνικού τιμ που ούτως ή άλλως είναι το πιο υψηλά αμειβόμενο στην Ελλάδα. Η διαφορά σε αυτό το κομμάτι αποδείχθηκε σημαντική και τελικά... ικανή για να χαλάσει το ενδεχόμενο deal.

Σε δηλώσεις του μάλιστα στη σημερινή “La Provincia”, ανέφερε πως: «Αν δεν καταλήξω σε συμφωνία με την ΑΕΚ θα πάω στη Λας Πάλμας».

Όπως πηγάζει από τα ρεπορτάζ της Ένωσης, ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να αξίωσε ποσό μεταξύ 1,3 με 1,5 εκατ. ευρώ για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, ωστόσο η πρόταση που υπήρχε ήταν κοντά στο εκατομμύριο και δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβει πιο πάνω. Άλλωστε, οι βασικοί αντίπαλοι των πρωταθλητών δεν δίνουν πάνω από 400.000 με 500.000 ευρώ για τους προπονητές τους.

Με απόφαση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, η πρόταση που κατατέθηκε στον Χιμένεθ και στην οποία δεν έχει ακόμη απαντήσει, πλέον δεν ισχύει. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» κοιτούν για τον επόμενο άνθρωπο που θα καθίσει στον πάγκο τους, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι το μεγάλο φαβορί.

Οι δύο πλευρές είχαν ήδη την πρώτη τους επαφή και εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση, η οποία όλα δείχνουν ότι θα είναι καθοριστική για την πιθανότητα συνεργασίας τους.