Την πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, κατά τη συνέντευξη τύπου για τα ημιτελικά των playoffs της Basket League.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Η ομάδα μας εξελίχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς, όταν βρήκαμε χημεία και επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε πολύ καλό φίνις και αυτό μας επέτρεψε να είμαστε εδώ. Η χρονιά συνεχίζεται και η εξέλιξή μας δε σταματά. Έχοντας απέναντι μας μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού, στόχος μας είναι να δούμε τις πραγματικές διαφορές, ανάμεσα σε μια ομάδα που είναι στην τετράδα και σε μια ομάδα που είναι πρώτη και αήττητη»

Για το αν μπορεί να μείνει ο ίδιος πολιτισμός και στα γήπεδα, όπως αρμόζει στο χώρο που διεξάγεται η συνέντευξη Τύπου: «Θεωρώ ότι οι προπονητές και οι παίκτες, δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα. Δε θυμάμαι να έχει προκληθεί επεισόδιο, από κίνηση προπονητή ή παίκτη. Η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί, πέρα από τον κόσμο που παίρνει από κάπου ερέθισμα και σε κάποιους άλλους παράγοντες, που δίνουν τη σπίθα για να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι παίκτες ειδικά έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, δίνουν καλά ερεθίσματα. Θα πρέπει να διορθώσουμε το συγκεκριμένο κακώς κείμενο, από τους ανθρώπους που προκαλούν τέτοιου είδους βία».

Για την φετινή εικόνα του Προμηθέα: «Η πορεία του Προμηθέα και η σταθερότητα που έδειξε αγωνιστικά, ήταν πολύ ευχάριστο γεγονός. Και η οργάνωσή του όμως, εκτός παρκέ, ο τρόπος διεξαγωγής των παιχνιδιών στην έδρα τους, ήταν πάνω από το μέσο όρο. Ήταν ένα καλό μήνυμα για όλες τις πόλεις, ότι μέσα από το όραμα, την τεχνογνωσία, το μεράκι κάποιων ανθρώπων, μπορούν να δημιουργηθούν οργανισμοί που θα αποτελέσουν πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά, μια ομάδα που ξεκίνησε από χαμηλά, βήμα-βήμα, βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το τι σημαίνει η παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά: «Ήταν ένας βασικός στόχος από την αρχή της χρονιάς. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, χρειάστηκε να κάνουμε πολλές συνεχόμενες νίκες στο τέλος, για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και ήταν δύσκολο να αποκλείσουμε την ΑΕΚ, η οποία είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και λίγες μέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Basketball Champions League. Είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε μέσα από μια επίπονη διαδικασία. Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι στον Παναθηναϊκό»