Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Μηνάς Πτηνόπουλος με τον εξτρέμ του Ηρακλή να μιλάει για τη φετινή χρονιά, αλλά και τον στόχο της επόμενης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Metrosport:

-Μηνά τελειώνει μία δύσκολη χρονιά, στην οποία μπήκες και στην πορεία της.

«Ναι, εγώ ήρθα στην ομάδα στα τέλη Οκτωβρίου μαζί με κάποια ακόμη παιδιά. Αρχικά θέσαμε ως στόχο να μείνουμε στην κατηγορία, όμως μετά από ένα σερί επτά νικών προέκυψε η άνοδος».

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα, αλλά και στο τι ήταν αυτό που τον έκανε αρχικά απαισιόδοξο για την κατάκτηση της πρωτιάς.

«Η αλήθεια είναι ότι στα δύο-τρία πρώτα παιχνίδια που έπαιξα και εγώ και μάλιστα ήταν διαδοχικά σε μία εβδομάδα, δεν πίστεψα ότι μπορούμε να ανέβουμε κατηγορία. Αν και είχαμε ποιότητα σαν ομάδα και αυτή φαινόταν. Δεν ήμασταν δεμένοι σαν ομάδα, γιατί πολλά παιδιά δεν είχαν προετοιμασία στα πόδια τους. Μόλις όμως βρήκαμε ρυθμό και χημεία σαν ομάδα, σαν σύνολο, πηγαίναμε τρένο. Σε κάθε αγώνα δείχναμε ολοένα και καλύτερο πρόσωπο και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη βγήκαμε πρώτοι».

-Πήρες τη φανέλα με το 10. Βάρυνες καθόλου που τη φορούσες;

«Για να είμαι ειλικρινής στα πρώτα μου παιχνίδια βάρυνα λίγο (γέλια). Ειδικά όταν σκέφτεσαι την ιστορία του Ηρακλή και το ποιοι παίκτες τη φόρεσαν στο παρελθόν. Όπως λένε μάλιστα και πολλοί δεν θα έπρεπε να το φοράει κανείς το 10 μετά τον Χατζηπαναγή. Όμως θεωρώ ότι προσπάθησα από την πλευρά μου να δείξω κάποια καλά πράγματα».

-Φέτος είχατε και τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου.

«Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο. ‘Ηταν μαγική η χρονιά. Είτε εντός είτε εκτός έδρας είχαμε τη θερμή συμπαράσταση, θυμάμαι πολύ κόσμο στο Λαγκαδά, στον Εύοσμο, στη Νάουσα, σε πολλά παιχνίδια. Μας έδινε ώθηση και έπαιξε μεγάλο ρόλο. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με τον ιδανικό τρόπο για τον Ηρακλή. Πώς όμως ο Μηνάς Πτηνόπουλος βλέπει την επόμενη ημέρα και τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League;

«Ο Ηρακλής είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και μπορεί και του χρόνου να έχει ένα ισχυρό μπάτζετ και να συνεχίσει το ίδιο δυνατά για άνοδο στη Super League».

-Είσαι ικανοποιημένος από την ατομική σου παρουσία;

«Φέτος κάνω και εκ του αποτελέσματος μία από τις καλύτερες χρονιές μου. Με το σημερινό έφτασα στα εννιά γκολ, οπότε ναι, είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου αλλά σαφώς και μπορώ να προσφέρω περισσότερα».