Για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος μετά τις νίκες επί της ΑΕΚ και για τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Metrosport:

Αν η είσοδος στην 4άδα ήταν ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν, τότε η πρώτη χρονιά του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπορεί παρά να κριθεί επιτυχημένη σε συνδυασμό με την πρόκριση στους “16” του BCL.

Ο 43χρονος τεχνικός έγινε ο 9ος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται καλά.

Ο Παπαθεοδώρου έκανε ότι ο Μαρκόπουλος το 1994, το 2011, το 2014, το 2015 και οι 'Ιβκοβιτς το 1993, Λάιος το 1995, Λούκαιτς το 1996, Σκάιλς το 1997, Σερφ το 1998 και Φλεβαράκης το 1999 και το 2000, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην τελική 4άδα.

Θεωρεί πάντως, ότι αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο προϊόν του σερί που έκανε η ομάδα του από τον Μάρτιο, έχοντας 12 νίκες σε 13 παιχνίδια:

"Η δουλειά άρχισε από νωρίς. Η ομάδα έκανε πολύ καλό κομμάτι από τον Νοέμβριο και μετά με συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να περάσει στους "16" του BCL κάνοντας εμφανίσεις πολύ εμφατικές, με 30 πόντους τη Νεπτούνας, 20 τη Βέντσπιλς και παράλληλα μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Το μεγάλο σερί είναι από τον Μάρτιο αλλά η ομάδα παίζει σε πολύ καλό επίπεδο το τελευταίο 6μηνο. Φτάσαμε στην κορύφωση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και θέλουμε να τελειώσουμε με τον ίδιο τρόπο".

'Όσο για τα ματς με τον Παναθηναϊκό και το αν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το σερί:

"Είναι πολύ δύσκολο αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ομάδα πολύ μεγαλύτερης ποιότητας από τη δική μας. Εχουμε να κερδίσουμε όμως πολλά από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και κυρίως να αξιολογήσουμε τη διαφορά από τον πρωταθλητή. Θα είναι το τέλειο μήνυμα που θα πάρουμε στο κλείσιμο τα χρονιάς”.

Στην παρουσίαση του ένα χρόνο πριν, είχε θέσει ως στόχο το παραπάνω βήμα στο Πρωτάθλημα, την είσοδο στην τελική 4άδα.

Για το αν αυτό αποτελεί μια "παγίδα" δεδομένου ότι έχει πετύχει τον στόχο του ο ΠΑΟΚ αλλά έχει μπροστά του δύο ακόμη σειρές αγώνων, ο προπονητής του είπε:

"Αυτός είναι ένας στόχος για εμάς. Να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε καταναλώσει μεγάλο μέρος της ενέργειας μας.'Ίσως εμφανιστεί κάποια κόπωση και σε θέμα συγκέντρωσης, αλλά θεωρώ ότι θα τελειώσουμε με τον τρόπο που πρέπει και που αρμόζει στην ομάδα μας”.

«Είχαμε αποφασιστικότητα και λιγότερη πίεση»

Κάνοντας αποτίμηση του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε η σύντομη σειρά με την ΑΕΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε:

"Οταν παίζεις με μία καλή ομάδα που αποτελείται από πολύ αξιόλογους παίκτες, πρέπει να κάνει τα πάντα σε πολύ καλό επίπεδο. Εμείς εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας στην άμυνα και στην επίθεση. Στοχεύσαμε κάποια πράγματα με ακρίβεια. Γι' αυτό είχαμε τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα, ακόμη και όταν δεν είχαμε το προβάδισμα στο 1ο παιχνίδι, ελέγχαμε τον αγώνα και χρειαζόμασταν ένα καλό διάστημα για να προσπεράσουμε. Το ίδιο έγινε και στο 2ο παιχνίδι και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είχαμε πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με το 1ο παιχνίδι. Κάθε φορά που προσπαθούσε να αντιδράσει η ΑΕΚ, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, αποφασιστικότητα και ευστοχία στο μακρινό σουτ. Παίξαμε και αποτελεσματική άμυνα σε βασικά ατού της ΑΕΚ”.

Για το αν αναδείχτηκαν μέσα από το διπλό στο ΟΑΚΑ οι επιθετικές αρετές της ομάδας του, τόνισε:

"Το τελευταίο διάστημα η ομάδα παίζει επιθετικά από τους 80 πόντους και πάνω, με δημιουργία, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, με αποτελεσματικότητα. Για εμάς είναι μεγάλο επίτευγμα το ότι δεν πήγαμε να παίξουμε "κλεφτοπόλεμο" αλλά παίξαμε τα παιχνίδια στα ίσια. Αυτό αποδεικνύει και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα".