Το μέλος της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Φάνης Τουτζιάρης, απέδωσε τα εύσημα στην ομάδα για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, υπογραμμίζοντας η παρουσία στις χαμηλές κατηγορίες παραμένει ένας εφιάλτης που, ωστόσο, τελειώνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5:

«Ο στόχος επετεύχθη. Δε νοείται ο Ηρακλής να παίζει ή να συμμετέχει απλά στη Γ' Εθνική. Δεν είναι επιτυχία αλλά βάσει συνθηκών πρώτα απ' όλα είναι επίτευγμα του κόσμου που στήριξε την προσπάθεια και ήταν η βάση». Σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις του περασμένου καλοκαιριού, σχολίασε: «Επειδή δεν ξέραμε τι ίσχυε με τα χρέη σε περίπτωση ανόδου και νομίζαμε κάποιοι ότι έπρεπε να μείνει η ομάδα τρία χρόνια και θα είχε υποχρεώσεις, όλα αυτά μας έκαναν πίσω. Ήταν όμως λανθασμένη άποψη και μπράβο σ' όσους ξεκίνησαν την προσπάθεια στη Γ' Εθνική. Η συνέλευση δεν αμφισβητείται από κανέναν και όσοι είχαν αντίθετη άποψη, οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός, έπρεπε να ακολουθήσει την πλειοψηφία, που δικαιώθηκε από την επιλογή της» είπε αρχικά.

Για τους δύο προπονητές της χρονιάς, ο Τουτζιάρης τόνισε: «Σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο ο Μπαξεβάνος. Όπως και ο Αναστασιάδης. Η απόφαση που πήραμε να αποχωρήσει ο Σάκης ήταν και η δυσκολότερη που πήρα ποδοσφαιρικά στη ζωή μου. Παίζαμε μπάλα μαζί, περάσαμε χρόνια μαζί, είναι φίλος μου. Δεν κοιτάξαμε όμως τα προσωπικά, αλλά το καλό του Ηρακλή».

Ερωτηθείς αν μπορεί με το ίδιο μοντέλο διοικητικά-οικονομικά να συνεχίσει και του χρόνου ο Ηρακλής ή αν χρειάζεται επενδυτής, απάντησε: «Είμαστε χαρούμενοι που βγήκε η ομάδα, αλλά ήταν ένας εφιάλτης που περνάει. Το πως θα πορευτεί η ομάδα εξαρτάται από τις εξελίξεις του επόμενου μήνα με 40 ημέρες. Όλα θα κριθούν ως το τέλος Ιουνίου. Εξαρτάται από τις αποφάσεις του κόσμου. Ευχής έργον είναι να έρθει ένας ευεργέτης, όχι μεγαλομέτοχος, για να ξεκινήσει ξανά ο Ηρακλής από τις στάχτες του. Η ομάδα βγήκε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και πρέπει να βλέπουμε επαγγελματικά τα πράγματα».