Πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ επέβαλλε η Μακάμπι Χάιφα στον Στέφανο Αθανασιάδη, για το ότι πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Η ομάδα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας επιθετικός απολογήθηκε ενώπιον του συλλόγου για το γεγονός ότι συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ έκανε γνωστό επίσημα ότι τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 32.000 σέκελ, δηλαδή 7.500 ευρώ για την ενέργειά του αυτή.

Σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. του Ισραήλ, ο Κλάους ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα, στο οποίο έκανε το αλκοτέστ ήταν χαλασμένο και το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν αλλοιωμένο. Πιο συγκεκριμένα ο Αθανασιάδης στην απολογία του τόνισε ότι στο μηχάνημα είχε μείνει δείγμα από προηγούμενο θετικό αλκοτέστ, δεν είχε καθαριστεί σωστά, με αποτέλεσμα το δικό του αποτέλεσμα να βγει αλλοιωμένο.

Τόνισε μάλιστα ότι στα διάφορα τεστ ικανότητας που υπεβλήθη από τις αστυνομικές δυνάμεις (να περπατήσει σε μία ευθεία γραμμή αγγίζοντας με το χέρι του την μύτη, να τεντώσει παράλληλα τα χέρια του) ήταν απολύτως συνεργάσιμος και ακριβής, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει με 78 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά 100ml αναπνοής, όπως έδειξε η μέτρηση.

Ωστόσο, ο σύλλογος της Χάιφα δεν δέχθηκε την δικαιολογία του Έλληνα επιθετικού και ψάχνει τρόπο να πατήσει σε αυτό το περιστατικό, ώστε να λύσει το συμβόλαιο του Κλάους που έχει ισχύ ως το 2019.