Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα βρεθούν οι δυο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φινάλε του τελικού.

Τo καλοκαίρι έφτασε; Ανακάλυψε τα προϊόντα μας στο PAOK FC Official Store

Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εκτός του γηπέδου, θα κρίνει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για το εάν η αντικειμενική ευθύνη εμπίπτει στις δύο ΠΑΕ.

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση των παρατηρητών του τελικού, που φέρνει στο "φως" του sdna.gr:

«Οι αποστολές των ομάδων έφτασαν στο γήπεδο ομαλά και το πρόγραμμα που είχε καθορίσει στις συσκέψεις η διοργανώτρια αρχή τηρήθηκε κανονικά με πολύ μικρές παρεκκλίσεις.

Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους στη διοργάνωση του αγώνα, αλλά και με τους αξιωματούχους των δύο ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πληθώρα υβριστικών συνθημάτων από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Τα συνθήματα που κρίνονται ως υβριστικά και τα οποία ακούγονταν τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ: "ΑΕΚ γάμα την Τούμπα όλη και τον ΠΑΟΚ τον καργιόλη", ενώ από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ: "ΠΑΟΚ γάμα την ΑΕΚ την πουτάνα".

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατηρήθηκε άναμμα μεγάλου αριθμού πυρσών και καπνογόνων στους τομείς των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Σημαντικός αριθμός αυτών άναψε κατά την είσοδο των ομάδων μαζί με τη διαιτητική ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα. Ειδικότερα, το άναμμα των πυρσών και των καπνογόνων παρατηρήθηκε κυρίως στις θύρες 1, 2, 3, 5 και 35 από τον τομέα των οπαδών της ΑΕΚ και αντίστοιχα στις θύρες 15,16, 17, 19 και 21 από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ρίψη σημαντικού αριθμού πυρσών και καπνογόνων. Επιπλέον, από τον χώρο των θυρών 1 και 35 της ΑΕΚ υπήρξε και ρίψη 2 κροτίδων και αντίστοιχα από το χώρο των θυρών 15, 17 και 19 υπήρξε ρίψη 3 κροτίδων από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Περί το 7ο λεπτό υπήρξε ρίψη πυρσού εντός της τάφρου περίπου στο ύψος της θύρας 15, η οποία προκάλεσε μεγάλο καπνό για περίπου 2 λεπτά οπότε και έσβησε χωρίς προβλήματα. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, το άναμμα των προαναφερόμενων εν γένει εύφλεκτων υλικών και ρίψεις αυτών παρατηρήθηκαν ιδίως στην επίτευξη του πρώτου γκολ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ στο 91ο λεπτό του αγώνα.

Από τις θύρες 15 και 17 όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρατηρήθηκε κυρίως πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου ρίψη 3-4 φωτοβολίδων τύπου στυλό. Από τις προαναφερόμενες ρίψεις δεν προκλήθηκε διακοπή του αγώνα, ωστόσο τα καπνογόνα ειδικά κατά την έναρξη του αγώνα δημιούργησαν σύννεφο άσπρου και κίτρινου καπνού πάνω από το γήπεδο.

Με την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε είσοδος μικρού αριθμού οπαδών του ΠΑΟΚ για πανηγυρισμό με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν αμέσως και χωρίς προβλήματα από τους άντρες ασφαλείας.

Κατά την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ υπήρξε ένταση  ανάμεσα στους ανθρώπους και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στους πάγκους, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του 4ου διαιτητή.   

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολουθήθηκε κανονικά το τελετουργικό της απονομής χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων. Η αποχώρηση των οπαδών έγινε κανονικά και ομαλά, όπως και η αποχώρηση των αποστολών των δύο ομάδων».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να απειληθούν με κάτι περισσότερο από ένα βαρύ πρόστιμο, θα πρέπει να περιμένουμε και την έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες, στον εν γένει χώρο του γηπέδου και περιμετρικά του Ολυμπιακού Σταδίου. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα πιο σοβαρά γεγονότα έγιναν σε χώρο πέραν του προελέγχου (εκτός περίφραξης), συνεπώς όχι σε χώρο που οι δύο ΠΑΕ θα είχαν την αντικειμενική ευθύνη. Για τα επεισόδια με την αστυνομία στις κερκίδες υπάρχει εκτόξευση αντικειμένων, όμως όχι βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή κάποιες εκτεταμένες φθορές.

Πάντως να σημειωθεί ότι η έκθεση της αστυνομίας λαμβάνεται συμπληρωματικά υπόψη, προς επίρρωση των εκθέσεων των αξιωματούχων του αγώνα.