Για όλα όσα έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα, για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και για το ποδοσφαιρικό μέλλον του, μίλησε ο Φερνάντο Βαρέλα του ΠΑΟΚ.

Τo καλοκαίρι έφτασε; Ανακάλυψε τα προϊόντα μας στο PAOK FC Official Store

Αναλυτικά τα όσα είπε στον "Arena FM 89,4":

Αυτό το κύπελλο είναι περισσότερο γλυκό από το περσινό;

“Απέναντι στην ΑΕΚ ήταν πιο γλυκό το κύπελλο. Θέλαμε να τους “σκοτώσουμε” αγωνιστικά φυσικά για να δείξουμε σε όλους ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Εμείς το ξέραμε αλλά έπρεπε να το δείξουμε και σε αυτούς ότι μόνο με τα λόγια δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποδείξαμε ποιος έχεις τους καλύτερους παίκτες, το καλύτερο τεχνικό επιτελείο και τον καλύτερο πρόεδρο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε ακόμη και πέντε γκολ. Πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και το 2-0 μας είναι εντάξει.”

Φέτος πέτυχες ένα γκολ που πανηγύρισες με τον γιο σου και ένα άλλο που δεν μέτρησε. Νιώθεις ανακουφισμένος με την κατάκτηση του κυπέλλου;

“Ναι στον τελικό αγωνίστηκα για όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησα με την ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς. Και ιδιαίτερα για όσα μας πήραν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Στον τελικό παίξαμε για όλα αυτά. Για την περηφάνια μας και για να τους δείξουμε ποιος είναι η καλύτερη ομάδα. Πήραν το πρωτάθλημα στα δικαστήρια, ισχυριζόμενοι ότι έπαιξαν, στο Αφγανιστάν. Τους δείξαμε πόσο Αφγανιστάν είμαστε και τους το δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.”

Που αφιερώνεις το τρόπαιο;

“Σε όλους. Όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα αξίζουν το τρόπαιο αυτό. Δούλεψαν σκληρά. Ο πρόεδρος, εμείς οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και όσοι βρίσκονται πίσω από την ομάδα και μας στηρίζουν, όπως μας στηρίζουν οι δικοί μας άνθρωποι. Όλοι στον ΠΑΟΚ δικαιούνται αυτό το κύπελλο και δικαιούνται να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι για την κατάκτηση του.”

Ποια περιμένεις να είναι η επόμενη μέρα και για σένα και για τον ΠΑΟΚ;

“Ο μεγάλος στόχος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να είναι η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος και θα πρέπει να προετοιμαστούμε σκληρά να τον πετύχουμε. Το Champions League είναι το ανώτερο επίπεδο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθουν οι αγώνες.”

Θα μείνεις πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ πιστεύεις;

“Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, για έναν χρόνο ακόμη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καν. Το μόνο που θέλω τις επόμενες ώρες είναι να γιορτάσω την κατάκτηση του κυπέλλου. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε και να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

“Θέλω ο κόσμος να γιορτάσει αυτό το κύπελλο με όλη του τη δύναμη και την τρέλα. Με την τρέλα των οπαδών του ΠΑΟΚ γιατί δείξαμε κατακτώντας το ποιος είναι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.”

Πόσο ΠΑΟΚ νιώθεις;

“100%! Νιώθω τον ΠΑΟΚ σαν να είναι η οικογένεια μου, το ίδιο και οι δικοί μου άνθρωποι. Και δείχνω κάθε μέρα στο γήπεδο τι αισθάνομαι και τι θελω να προσφέρω σε αυτήν την ομάδα.”