Κρατώντας το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν στα χέρια του, βραβείο από τους συμπαίκτες του, και χωρίς να αποχωριστεί λεπτό το χαμόγελο του, ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Τo καλοκαίρι έφτασε; Ανακάλυψε τα προϊόντα μας στο PAOK FC Official Store

«Αυτό το βραβείο, του καλύτερου παίκτης της ομάδας για τη φετινή χρονιά, το οποίο μου χάρισαν οι συμπαίκτες μου, ήταν το καλύτερο δώρο για το φινάλε της σεζόν. Όλοι μαζί δουλέψαμε, όλοι μαζί ιδρώσαμε και παλέψαμε για την ομάδα, οπότε τέτοια τιμή από του συμπαίκτες μου με κάνει να νιώθω ακόμη πιο περήφανος».

Για τη νέα χρονιά τόνισε: «Σίγουρα θέλουμε του χρόνου και το πρωτάθλημα, το οποίο κανονικά πήραμε και φέτος αλλά μας το έκλεψαν στα χαρτιά και στα δικαστήρια, αλλά και το Κύπελλο. Πριν από αυτά όμως πρώτος χρονικά στόχος της χρονιάς είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα, οι παίκτες, οι προπονητές και οι συνεργάτες αλλά και όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζουν να βρεθούν στους ομίλους του Champions League. Φυσικά θέλουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Ο φετινός ΠΑΟΚ άξιζε περισσότερα φέτος από το Κύπελλο. Του χρόνου θα παλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για το πρωτάθλημα, όπως και για κάθε άλλο στόχο της ομάδας μας».

Ενώ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και για το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Και οι παίκτες της ΑΕΚ δούλεψαν σκληρά, έπαιξαν με όλες τους τις δυνάμεις και πάλεψαν από την πλευρά τους για το καλύτερο. Σίγουρα η απόφαση του δικαστηρίου μας στέρησε τον τίτλο αλλά εμείς και όλοι πλέον ξέρουν ότι παίξαμε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο και είχαμε την καλύτερη ομάδα. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στον τελικό την ΑΕΚ με 4 ή 5-0 εύκολα! Χάσαμε ένα πέναλτι και πολλές άλλες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τελικά η άνετη νίκη ακόμη και μόνο με 2-0 επιβεβαίωσε ποια ήταν φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».