Ανάκογλου: Δεν πρόκειται να τα παρατήσω ποτέ – Καρυπίδης, Μυροφορίδης και όλοι στον Άρη μου στάθηκαν

|
THESTIVAL TEAM

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα, για την στήριξη του Θεόδωρου Καρυπίδη αλλά και για τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τον γιατρό του, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Δημήτρης Ανάκογλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μέσος των «κιτρινόμαυρων» στον Arena 89,4 FM:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Είμαι καλύτερα τώρα, δόξα τον Θεό, σε σχέση με τις πρώτες μέρες. Κάθε χειρουργική επέμβαση είναι δύσκολη, τις πρώτες μέρες απαιτείται προσοχή, αισθάνεσαι πόνο. Μέχρι να φύγουν οι παρενέργειες από την νάρκωση, είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαι καλύτερα και με την βοήθεια όλων θα ξεκινήσω ξανά την προσπάθεια για την επιστροφή μου».

Για τη σχέση του με τον γιατρό του Άρη, κ. Πανταζή και τα καλά λόγια που μίλησε για εκείνον:

«Με τον γιατρό έχουμε καταπληκτική σχέση. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, θεωρώ ότι δεν έκανε κάπου λάθος. Πήγαμε μαζί μιλήσαμε και μου εξήγησε τι πρέπει να κάνουμε. Έκανα ό,τι μου βγήκε. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια.

Για το αν μπήκε στην διαδικασία να αναλογιστεί πόσο μεγάλη ατυχία είναι αυτή που βιώνει:

«Είχε πει και κάποια άλλη στιγμή, ότι αν καθίσω να μιλήσω για την τύχη μου θα είναι άδικο. Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν δυσκολότερα στον κόσμο. Αυτό που προέχει είναι να γίνω καλά και να κάνω αυτό που αγαπάω. Ξέρω ότι χάθηκε χρόνος, αλλά όλα τα έχω αφήσει πίσω μου. Κοιτάω να φτιάξω το πόδι μου όσο το δυνατόν καλύτερα και να κάνω αυτό που αγαπώ από μικρός και δεν πρόκειται να σταματήσω να το κάνω».

Για τη συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του και όχι μόνο:

«Όλα αυτά μου δίνουν δύναμη. Όλοι στο ποδόσφαιρο γνωριζόμαστε. Τους ευχαριστώ όλους Συμπαίκτες και αντιπάλους. Είναι κάτι όμορφο που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις. Κάποιες κουβέντες από κάποιους ανθρώπους τις κρατάς και τις θυμάσαι για να ξέρεις πως πρέπει να συνεχίσει, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν έχεις καθαρό μυαλό. Όσο περνούν οι μέρες και καθαρίζει το μυαλό και ηρεμείς καταλαβαίνει πολλά πράγματα. Όλη αυτή η συμπαράσταση είναι κάτι πολύ καλό για μένα. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Για το αν η ομάδα του τον στήριξε όσο περίμενε:

«Ήταν στο πλευρό μου όσο περίμενα και παραπάνω. Μίλησε με τον κ. Καρυπίδη πριν το χειρουργείο και μου είπε να μην ανησυχώ και να γυρίσω γρήγορα στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό και τον ευχαριστώ πολύ, ειδικά στην εποχή που χούμε. Όχι μόνο ο κ. Καρυπίδης, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και ο κ. Μυροφορίδης μου στάθηκαν πολύ».

Για την πορεία της ομάδας του φέτος:

«Νομίζω ότι ο Άρης έκανε μία πολύ καλή χρονιά. Ο πρώτος στόχος ήταν η ομάδα να ανεβεί κατηγορία και ο δεύτερος να πάρει την πρωτιά που αρμόζει σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε παίκτες. Προχθές τα παιδιά έπαιξαν σε ένα πολύ κακό γήπεδο. όσο διάθεση και ποιότητα υπάρχει στην ομάδα, όταν το γήπεδο δεν βοηθά είναι δύσκολο να βγουν αυτά τα στοιχεία στον αγώνα. Τα πράγματα κυλούν όπως τα θέλουμε. Θέλουμε ακόμη δύο παιχνίδι για να είμαστε και μαθηματικά στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν παίζει ρόλο στην αποθεραπεία του ότι πέρασε πρόσφατα και πάλι από αυτό το σημείο:

«Είναι αρκετά δύσκολο γιατί ο συγκεκριμένος τραυματισμός απαιτεί κόπο και κούραση. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Πάνω στην ατυχία μου είμαι τυχερός, επειδή πάνω στην αποθεραπεία ξέρω δυο-τρία πράγματα παραπάνω, επειδή το πέρασα πριν λίγο καιρό. Αυτό είναι κάτι που με βοηθά πολύ».

Για το πως ξεκίνησε η περίοδος αποθεραπείας του:

«Ήδη έχω ξεκινήσει φυσιοθεραπείες στο σπίτι πρωί-απόγευμα. Το πόδι πρέπει να αρχίσει να λυγίζει, να τεντώνει, κάνουμε ισομετρικές ασκήσεις για να μην χάσουμε τον μυ στο πόδι. Δεν υπάρχει ξεκούραση. Κάθε μέρα πρέπει κάτι να κάνεις, για να είσαι σε εγρήγορση. Δεν δουλεύουμε για να πούμε ότι τα παρατάμε. Αν ήταν έτσι δεν θα έκανα καν το χειρουργείο. Θέλω να γίνω καλύτερος, όχι απλά να συνεχίσω την μπάλα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.