Για την ένσταση που κατέθεσε εναντίον του Ηρακλή ο Άρης Παλαιοχωρίου και την διεξαγωγή των play-off μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως ο Ηρακλής θα λάβει κανονικά μέρος στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην εκπομπή του "Libero FM 107,4":

Για τη συμμετοχή του Ηρακλή στα μπαράζ: «Εμείς θα συσκεφθούμε αύριο (σ.σ. σήμερα, 17/4) και θα εξετάσουμε το θέμα των πρωταθλητών των Ομίλων και της συμμετοχής τους στα μπαράζ. Θα ανακηρύξουμε και τυπικά πρωταθλητή τον Ηρακλή, καθώς δεν έχουμε κάτι αποτρεπτικό προς αυτήν την διαδικασία και θα λάβει κανονικά μέρος στα play off».

Για την ένσταση του Αρη Παλαιοχωρίου: «Ο Ηρακλής δεν πρόκειται να προβληματιστεί από την κίνηση του Άρη Παλαιοχωρίου. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν διατηρεί το παραμικρό έννομο συμφέρον, προκειμένου να προβεί στην κίνηση, στην οποία προέβη. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λειτούργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ίσως κάποιος δικηγόρος τους έπεισε ότι μπορεί να έχουν τύχη, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».

Για το αν προκύψουν προβλήματα με τα μπαράζ: «Το όποιο θέμα για τον Ηρακλή μπορεί να ανακινηθεί μετά τη διαδικασία των μπαράζ, αν και εφόσον η ομάδα πάρει το εισιτήριο της ανόδου και κάποιος από τους δύο του δικού του γκρουπ στα μπαράζ κρίνει ότι πρέπει να υποβάλλει ένσταση, διότι έχει έννομο συμφέρον. Πάντως, ο Ηρακλής θα μετάσχει κανονικότατα στα μπαράζ και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Football League».

Για το πότε θα γίνει η κλήρωση: «Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όλα δείχνουν ότι την Τετάρτη (σ.σ. αύριο, 18/4) θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε την κλήρωση των αγώνων για τα δύο γκρουπ των μπαράζ. Εκτός απροόπτου θα τελειώσουμε με αυτό το ζήτημα τουλάχιστον».

Για το πότε θα γίνει η έναρξή τους: «Δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα καταστεί εφικτό να τηρήσουμε το πρόγραμμα έναρξης της διαδικασίας και μάλλον πηγαίνουμε για μια εβδομάδα μετά. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πλέον πιθανή ημερομηνία έναρξης των μπαράζ είναι η Κυριακή 29 Απριλίου».

Για τις πολλές εκκρεμοδικίες: «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, καθώς υπάρχουν εκκρεμοδικίες, για τις οποίες ίσως να μην αρκέσει ο πρώτος βαθμός κρίσης. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει με την Ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τρείς βαθμοί κρίσης (σ.σ. Πρωτοβάθμιο – Εφέσεων – Διαιτητικό). Η όλη αυτή κατάσταση πηγαίνει πίσω χρονικά ολόκληρη διοργάνωση».