Βασιλειάδης: Ό,τι έχουμε πετύχει δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς

|
THESTIVAL TEAM

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Yφυπουργός Aθλητισμού υπεραμύνθηκε το έργο της Κυβέρνησης, του Σταύρου Κοντονή αλλά και το δικό του στον αθλητισμό γενικότερα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει πολλά βήματα για να φύγουν οι σκιές που υπάρχουν, ένα από αυτά και τη σύσταση του τμήματος δίωξης αθλητικού εγκλήματος στην αστυνομία.

«Το τι έχουμε πετύχει τρία χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς. Έχουμε καταφέρει πράγματα που μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα. Πιστεύετε πως αυτή την ομορφιά των 40 ετών θα την φτιάχναμε σε έξι μήνες; Αυτά που έχουνε γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε σχέση με το παρελθόν με αυτό που ζούσαμε, τα θεωρώ δικά μου γαλόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υφυπουργός ανέφερε ως σημαντικότερα σημεία του έργου της Κυβέρνησης το γεγονός ότι πέρασε η ΚΕΔ στα χέρια για FIFA και την είσοδο του VAR στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα το τελευταίο το χαρακτήρισε ότι ένα μέτρο που θα φωτίσει το ποδόσφαιρο, ενώ δικαιολόγησε την επιλογή να πληρώσει η πολιτεία, άρα οι φορολογούμενοι και όχι οι ομάδες λέγοντας ότι θα επιστρέψει περισσότερα χρήματα.

Για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα προβλήματα και τις περιστάσεις που επικρατούσαν την στιγμή που λήφθηκε αυτή και ξεκαθάρισε ότι ποτέ ο κ.Γραμμένος δεν του ζήτησε να υπάρξει οριστική διακοπή.

«Με τον κ.Γραμμένο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Προσπαθεί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Έχει την πλήρη στήριξη και των διεθνών οργάνων και την δική μας. Προφανώς θέλουμε περισσότερα πράγματα και θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να τα κάνει», τόνισε.

Ωστόσο απέφυγε να πει ημερομηνία για το πότε θα αρχίσει και πάλι. «Όταν οι φορείς αποδεχθούν τα μίνιμουμ που ζητάμε. Μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα. Μπορεί όχι», υποστήριξε χαρακτηριστικά…

«Αυτήν την στιγμή οι παράγοντες του ποδόσφαιρου δεν αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως επένδυση. Μέσα από το ποδόσφαιρο ο καθένας από την μεριά του προσπαθεί να καλύψει τα δικά του εγώ τα δικά του θέλω, χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα. Υπάρχει ιδιαίτερη διαπλοκή. Δεν αποδέχομαι από κανέναν τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν γίνει πράγματα. Προφανώς και θα γίνουν ακόμα περισσότερα», ανέφερε για τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ για τα στημένα παιχνίδια σχολίασε:

«Ένα μόνο θα πω για τα στημένα παιχνίδια. Ένας φάκελος ήρθε μόνο φέτος από την SportRadar για τα στημένα παιχνίδια. Είναι λιγότεροι από είκοσι φάκελοι στην Football League».

Τέλος αρνήθηκε ότι συντρέχει λόγος παραίτησης του σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Μπούζου: «Γιατί να παραιτηθώ; Επειδή το θέλει ο κ.Μπούζος;. Αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία 1,5 χρόνια με εμένα, έστω σε σχέση με το παρελθόν τα θεωρώ δικά μου γαλόνια».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.