Δύσκολες αποφάσεις φαίνεται πως παίρνει ο Αλέξης Κούγιας, ενόψει της συνέχειας της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό και οι αποδοκιμασίες των οπαδών προς το πρόσωπό του, αλλά και τον προπονητή Ηλία Φυντάνη, δρομολογούν εξελίξεις στους "βυσσινί".

Ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε μετά το ματς να τελειώσει" από την ομάδα τον έμπειρο προπονητή, τον βοηθό του, Βλάντιτσα Πέτροβιτς και τον έμπειρο αμυντικό Βαγγέλη Μόρα.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Φυντάνη στον πάγκο της ΑΕΛ, αυτός θα είναι ο Ράτκο Ντόστανιτς, με τον οποίο οι θεσσαλοί είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα της Football League και είχαν κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια:

1. Θέλω να εκφράσω την τεράστια απογοήτευση μου για την συμπεριφορά αυτών των λίγων οπαδών, οι οποίοι όπως και τις λίγες προηγούμενες φορές, περιμένουν μια αποτυχία της ομάδος για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες, τους προπονητές κι εμένα.

Εκείνο που με έχει στενοχωρήσει πολύ, είναι οι βρισιές στη νεκρή μητέρα μου.

2. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα.

3. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της ομάδος κ. Ηλία Φυντάνη.

Τον κ. Ηλία Φυντάνη θέλω να τον ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, γιατί χωρίς αυτόν και τον Ανδρέα Λαυδαριά η ομάδα θα ευρίσκετο σε ιδιαίτερα δυσχερή βαθμολογικά θέση.

Ο λόγος που αποφάσισα να λυθεί η συνεργασία μαζί του, είναι η διαφορά φιλοσοφίας που έχουμε στο στυλ ποδοσφαίρου το οποίο παίζει η ομάδα.

Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και εφόσον έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι μόνο για την νίκη και όχι μονίμως με αμυντικούς προσανατολισμούς.

4. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον συνεργάτη του κ. Φυντάνη Βλάντιτσα Πέτροβιτς.

5. Νέος προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο δημιουργός της ομάδος που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Football League κ. Ράτκο Ντόστανιτς.

6. Θα παραμείνει γυμναστής της ομάδος ο κ. Βασίλης Καλαποθαράκος, όπως επίσης και ο προπονητής τερματοφυλάκων κ. Γιώργος Φουσέκης.

7. Προσλαμβάνεται ως προπονητής της Κ20 της ΠΑΕ ΑΕΛ ο βραζιλιάνος πρώην προπονητής της Καλλιθέας Μαρσέλο Τροΐζι .

Ο κ. Τροΐζι έχει αγωνιστεί στην ΠΑΕ ΑΕΛ επί προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου της ΑΕΛ Νίκου Παπανικολάου.