Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στις προσθαφαιρέσεις παικτών στον Άρη από την αρχή της σεζόν που δεν έχουν βοηθήσει στο δέσιμο της ομάδας του, όπως και στο ότι έδινε δύο αγώνες την εβδομάδα όσο έπαιζε στο Champions League, κάτι το οποίο την δυσκόλεψε αρκετά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης, τόνισε ότι τα παιχνίδι σαν το σημερινό κόντρα στο Λαύριο, βοηθούν τους παίκτες να χτίσουν χαρακτήρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τη σημερινή εμφάνιση: "Πρώτη φορά παίξαμε μετά από μια εβδομάδα προπόνησης. Δεύτερον, επέστρεψαν τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν τραυματίες και τρίτον και τα παιδιά που είχαν μικρότερη συμμετοχή έπαιξαν σήμερα. Το είχα πει ότι η ομάδα με τα προβλήματα που έχει, δε μπορούσε να παίξει δύο δυνατά παιχνίδια την εβδομάδα με αντιπάλους υψηλού επιπέδου χωρίς να κάνει προπόνηση. Δείξαμε ότι ήμασταν ανταγωνιστοί στο Champions League με ομάδες με καλό ρόστερ, ενώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες που μας κέρδισαν μας περίμεναν μετά από πίεση, ένταση, τραυματισμούς και όλα τα εξωαγωνιστικά που υπάρχουν στην ομάδα. Σήμερα παίξαμε αρκετά καλά και το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος. Χάρηκαν και τα παιδιά"

Για το αν είναι αυτή η εικόνα που θέλει: "Μπορούμε να κάνουμε λιγότερα λάθη. Εϊναι ένα σημείο το οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε και να αντιδρούμε καλύτερα στον τρόπο που προσπαθούν οι αντίπαλοι να αλλάξουν το παιχνίδι. Ειδικά όταν παίζεις ένα παιχνίδι που μετράει κάθε κατοχή. Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό το επίπεδο, αλλά το δουλεύουμε."

Για τον Γιάννη Αθηναίου: "Ο Γιάννης όταν έχει 12 ασίστ, αυτό σημαίνει playmaker, νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας παίκτης. Νομίζω όμως πως υπάρχουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Όλοι είχαν κάτι να δώσουν στην ομάδα, ακόμα και αυτοί που έπαιξαν λιγότερο. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχουμε εμπειρίες, άσχετα αν υπάρχουν κάποια παιδιά που ήταν αναπληρωματικοί πριν λίγα χρόνια στην ομάδα. Τώρα έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και εξαρτάται η πορεία της ομάδας από αυτούς. Ο Αθηναίου έχει να παίξει 3 χρόνια, ουσιαστικά σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Μποχωρίδης το ίδιο. Είναι παιδί που έχει προσόντα αλλά δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς τόσο γρήγορα. Θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν προσόντα αλλά πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάθε κατοχή."

Για το αν η σημερινή νίκη επί του Λαυρίου, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη: "Ναι είναι αλήθεια. Από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να γνωριστούμε. Φεύγουν, έρχονται παίκτες. Υπάρχουν προβλήματα όπως ο Αθηναίου μετά την εθνική, για δύο μήνες δε μπορούσε να κάνει 100% προπόνηση και είχαμε συνεχόμενα προβλήματα. Τα παιδιά όπως ο Λευτέρης, ο Μάρας και οι υπόλοιποι, ήρθαν μετά. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Μας δίνετε η ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα και κάνουμε καλά παιχνίδια. Φυσικά αυτή η νίκη για μας ήταν διαφορετική για πολλούς λόγους, γιατί το Λαύριο είναι μια ομάδα με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είδατε την αντίδραση των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια σε βοηθούν να χτίσεις προσωπικότητα. Δεν ξέρω αν είχαμε παιχνίδι μετά από δύο μέρες πως θα ήμασταν. Αυτό πρέπει να κάνει η ομάδα στο μέλλον. Η προπόνηση μας θα είναι ένας τρόπος να προχωρήσουμε"