Η Λάρισα μέσα από τα… μάτια του ΠΑΟΚ

|
THESTIVAL TEAM

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Λάρισα στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, με την ΠΑΕ, να παρουσιάζει μέσα από το επίσημο site της την ΑΕΛ.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου για την ΑΕΛ:

Η σεζόν ξεκίνησε με πολλές εσωτερικές αναταράξεις και αλλαγές προσώπων, αλλά το τελευταίο διάστημα η ΑΕΛ έχει αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια και παρουσιάζεται δυνατή στο γήπεδο. Το paokfc.gr σας παρουσιάζει τον επικείμενο αντίπαλο του Δικεφάλου, λίγο πριν την μάχη της Τούμπας.

Πέρυσι χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει την σωτηρία. Ευχή όλων ήταν την φετινή σεζόν να μην χρειαστεί να βιώσουν ανάλογα δράματα, γι αυτό και το καλοκαίρι έπιασαν δουλειά και μεταμόρφωσαν το ρόστερ, έχοντας μάλιστα βλέψεις και για τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας.

Ο Αντρέ Πάους ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα, είχε λόγο στις μεταγραφές, έκανε την προετοιμασία που ήθελε, αλλά η παρουσία του στον πάγκο των Θεσσαλών αποδείχθηκε βραχύβια. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Ολλανδός αποχαιρέτησε, μετά από μόλις τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η διοίκηση εμπιστεύτηκε τον Τζάκι Ματάισεν. Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έχοντας κοουτσάρει τον Φωστήρα, και με υψηλές παραστάσεις τόσο στην ποδοσφαιρική όσο και την επαγγελματική του καριέρα, σε ομάδες κυρίως της πατρίδας του, ο Βέλγος έμοιαζε ιδανικός για να βάλει την ομάδα στον σωστό δρόμο. Αλλά δεν πρόλαβε…

Έμεινε στον πάγκο της ΑΕΛ για μόλις 11 ημέρες και μετά την βαριά ήττα στην Νέα Σμύρνη με 4-1 από τον Πανιώνιο αποχώρησε. Την σκυτάλη πήρε ο Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο AEL FC Arena. Μπορεί να είχε την ταμπέλα του υπηρεσιακού, αλλά μέσα σε λίγες μέρες έγινε μόνιμος και δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της διοίκησης.

Επί των ημερών του η ομάδα έχει βρει αγωνιστική ταυτότητα. Είναι συμπαγής, με κύριο μέλημα το αμυντικό κομμάτι, ενώ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Στο πρωτάθλημα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 12η θέση με 22 βαθμούς, δεν μοιάζει ικανή να κινδυνεύσει και βλέπει ως εφικτό στόχο μέχρι το φινάλε την είσοδο στην οκτάδα.

Παράλληλα οι φίλοι της ομάδας ζουν μέρες από το ένδοξο παρελθόν, καθώς βλέπουν την ΑΕΛ να τα πηγαίνει εξαιρετικά στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Βυσσινοί βρίσκονται στα ημιτελικά και θα παλέψουν με την ΑΕΚγια μία θέση στον τελικό, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2007.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι τώρα είναι αρκετοί. Ο Μλάντεν Μπόζοβιτςπροσδίδει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις. Γουάλας, Ζίζιτς και Ντέλετιτς προσφέρουν πολλά σε άμυνα και κέντρο, ενώ στον επιθετικό τομέα οι Ναζλίδης και Κριζμάν είναι οι πρώτοι σκόρερ με τέσσερα τέρματα έκαστος, ενώ οι Λεοζίνιο και Περόνεπροσδίδουν ποιότητα, εμπειρία και συμβάλουν στο δημιουργικό κομμάτι έχοντας συνολικά έξι ασίστ.

Τον Γενάρη έγινε μία γενναία εκκαθάριση του ρόστερ με τους Κούσα, Ναβάρο, Μπάμπιτς, Γιαννιτσάνη, Κρητικό, Φαρκάς και Κόντορ να αποχωρούν. Έγιναν όμως και προσθήκες, με τον Βαγγέλη Μόρα να έρχεται ελεύθερος από τον Παναιτωλικό και να υπογράφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, ενώ οι Μιλοσάβλιεβιτς, Γκοΐκοβιτς και Χούμπτσεφ, αναμένεται να δώσουν λύσεις στον Φυντάνη. Άξια αναφοράς και η επιστροφή του Γεννάδιου Ξενοδόχοφ, ο οποίος μετά από έναν μήνα στην Σκωτία και την Μάδεργουελ, γύρισε στην ΑΕΛ, μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.